Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anička se v pražské Stromovce neztratila

16. 3. 2015

Nenechte se zmást úvodním titulkem. V neděli 15. března 2015 nešlo v Praze o žádnou dobrodružnou hru. V atletické hale Otakara Jandery se totiž konal již 6. ročník atletického přeboru mladších žáků, ve kterém změřili síly ti nejlepší atleti z Jihomoravského kraje s těmi nejlepšími z Prahy. Anička Kalincová se na tuto akci probojovala svým výkonem na 60 metrů překážek, kterého dosáhla začátkem února v Olomouci.

Ráno jsme v Brně nastoupili do autobusu a společně s ostatními jsme se vydali vstříc hlavnímu městu. Počasí nebylo přívětivé, ale závody se uskutečnil v hale a tak nám to nevadilo.

Hned po příjezdu se Anička pod bedlivým zrakem trenéra Jiřího Vrtílky připravovala na svůj hlavní závod, který byl hned tím prvním v celém dni. Z každého kraje byli na daný závod nominováni tři závodníci, kteří sbírali svým týmům body. Náběh na první překážku Aničce fungoval v rozběhu perfektně a tak jsme doufali v čas pod 11 sekund. Když zaklekávala do bloků, mezi o hlavu většími děvčaty z Prahy, vypadalo to ještě slibně. Bohužel už první překážka vystavila stopku všem nadějí. Anička jí skočila moc vysoko, za ní měla spoustu práce to ubalancovat a ztratila svou startovní rychlost. Zbylé překážky šla sice na tři kroky, ale čas v cíli byl nakonec 11,35 sekund. První tři místa brala suverénně děvčata z Prahy, ale je pozitivní, že Anička byla hned za nimi. Nejlepší z našeho regionu.

Po ukončení závodů 60 metrů překážek si Anička dala mimo bodování ještě hladkou šedesátku. I zde brala první tři místa děvčata z Prahy a Anička startovní pole uzavírala, nicméně si zlepšila svůj osobní rekord, který od včerejšího dne činí 9,33 sekund.

Poslední vystoupení čekalo Aničku ve 12.35 hod. Opět mimo bodování si vyzkoušela sprint na 150 metrů. Start měla parádní a před náběhem do zatáčky doběhla handicap soupeřky po pravé ruce. Pak se zřejmě zalekla klopené zatáčky a dosti zpomalila. Na cílové rovince už neměla dostatečnou rychlost a své soupeřky nestihla předběhnout. Bohužel při průběhem zatáčky vyšlápla mimo svojí dráhu a ve výsledkové listině se u jejího jména objevilo DQ – diskvalifikována. I takové jsou závody, ale rozhodně nemusí věšet hlavu. Byla to pro ní ohromná zkušenost a kdy zase si bude moci zazávodit v nejmodernější hale v České republice.

Na závěr se Anička společně s kamarádkou z Vyškova vyfotila s českou reprezentantkou Lenkou Masnou a po slavnostním ukončení vyrazila domů.

 

Příští rok už Anička za mladší žáky bojovat nebude a tak věříme, že její štafetu převezmou mladší svěřenci AK Blansko Dvorská.