Jdi na obsah Jdi na menu
 


BBP i OBL poprvé v Rájci a zase to zacinkalo

7. 2. 2016

6. 2. 2016 se poprvé konal v Rájci další závod BBP. Nutno dodat, že pořadatelskou "taktovku" pevně v ruce držel Zdeněk Přibyl z Ráječka, kde se po mnoho let tento závod odehrával. Tímto závodem rovněž odstartoval i letošní ročník OBL, a tak se o bodíky bojovalo na všech frontách.
Nejdříve mimořádně náročnou a dlouhou trať okusily starší žákyně, pro které to byl první závod tohoto typu. Anna Kalincová (již starší žákyně) se po dlouhé pauze představila na závodě a předvedla solidní výkon - 9. místo a Hana Šebelová 11.  Je zde velký prostor pro zlepšení jak v samotné vytrvalosti, tak i v samotné technice běhu, ale už pouhý fakt, že obě starší žákyně se vytrvalostního závodů zúčastnily, mluví jednoznačně v jejich prospěch.
Mladší žákyně témeř v kompletní sestavě (Eliška Široká, Ema Rozprýmová a Stela Škvařilová) letos poprvé (mimo Emu) okusily konkurenci vytrvalců BBP a spíše si v polozávodním tempu proběhly trať, aby pro příští rok již věděly, co je čeká. 
Stejně tak si první závod odběhl Matyáš Dankovský, který společně s Adamem Nečasem, který dnes vynechal, bude jistě v příštím ročníku patřit do nejlepší pětky. Matyáš dnes položil slušný bodový základ do OBL.
Adéla Dekanová potvrdila, že dokáže nejen skvěle házet, ale když je třeba i solidně odběhnout vytrvalost. Ještě lépe, v kategorii starších přípravek, si vedl Kryštof Kroupa, který obsadil 7. místo a byl prvním z blanenských běžců. Dvojice Ema Králová a Barča Kroupová by spíše ocenila poloviční délku tratě, avšak i z takové porce dokázaly postupně odkrajovat metry a jejich výkon, proti o rok starším holkám, lze jen pochválit.
Již závody ostřílená dvojice Martin Grünwald a Dušan Lát opět prokázala svou stabilitu, formu a i zkušenosti ze závodů, když v opravdu dlouhém a těžkém závodě obsadili 3. místo (Martin) a 4. místo (Dušan). 
Přemožitelku v závodě nenašla Anička Valášková, která v posledních 50 metrech neskutečně zrychlila a 1. místo jí budiž tou nejlepší odměnou.

Na muže čekala velmi těžká trať. Hned od začátku za to museli vzít do dlouhého prudkého stoupání, kde bahnitý podklad vyhovoval spíše silovému pojetí. O to radostnější bylo, když v těchto náročných podmínkách Tomáš Večeřa doběhl v elitní desítce a Stanislav Široký s malou ztrátou obsadil celkově 12. místo (z 270 běžců). Z pohledu OBL Tomáš získává plný počet bodů a Stanislav si zapíše druhé místo - to je perfektní vstup do letošního ročníku.

Děkujeme všem, kteří si v sobotu našli čas na závodění, nebáli se jít s kůží na trh a věříme, že snad již všichni pochopili, že závody jsou nedílnou součástí tréninkového procesu. Je to jedna z možných zpětných vazeb o aktuálním stavu a také jediná odměna pro nás trenéry - vidět naše svěřence na startu (když k tomu budou i stupně vítězů - zahřeje to dvojnásob).

Foto na: http://akbd.rajce.idnes.cz/BBP_Rajec_2016/

Gratulujeme,
 WVW