Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brněnská přehrada uzavřela letošní BBP

29. 3. 2015

29. 3. se posledním závodem Brněnského běžeckého poháru definitivně rozluštila tajenka letošního ročníku. V bodovaných kategoriích s účastí našich atletů, byla situace do posledního momentu napínavá a o to více se dnes závodilo!

Jedním slovem perfektní - tak lze charakterizovat výkony Aničky Kalincové a Adama Nečase, kteří se svým koncetrovaným výkonem dokázali probojovat až na bednu v celkovém pořadí BBP. Po odmlce máme opět naše svěřence na bedně. O to více nás těší, že oba, ač vícebojaři, dokázali hrát rovnocennou partii s běžci. Rovněž nelze opomenout skvělé výkony dalších mladších svěřenců, především Lucky Kniesové, Václava Kalince a Kryštofa Kroupy, jenž se se účastnili téměř celého letošního ročníku. Zejména poslední jmenovaný položil letos velmi kvalitní základ pro následující ročník.

Zpět k medailistům:image.jpg

Anička Kalincová dnes neponechala nic náhodě a hned od začátku běžela velmi iniciativně a držela se vpředu na třetí příčce. Tu dokázala vcelku s přehledem uhájit až do cíle a tím potvrdila, že celkové třetí místo v letošním BBP a tradiční krásná cena je tou nejlepší odměnou za odvedenou práci.

Adam Nečas (společně s Kryštofem Kroupou, Václavem Kalincem a ostatními běžci) dnes museli silně improvizovat. Vodič závodu totiž na místo 800m okruhu překvapil běžce otočkou již po 150m. Jakákoli taktika tedy padla. Běžci nečekaně museli zareagovat a odsprintovat celkově pouze 300m namísto avizované více jak dvojnásobné porce. Tedy ve velké míře záleželo na startu a pořadí, v kterém běžci doběhli k obrátce. I tak Adam ustál toto nečekané překvapení a třetím místem si zajistil třetí celkové místo v BBP. Stejně jako jeho starší kolegyně pak mohl vychutnat zaslouženou slavnostní chvilku na stupních vítězů a potěžkat pohár za toto krásné celkové umístění.

 

Včera se na start závodu Kuřimské běžecké ligy postavil Stanislav Široký, který obsadil mezi více jak třicítkou mužů 5. místo. Ani utahané nohy mu dnes nezabránily k velmi kvalitnímu umístění 16. místo. Gratulace k uctihodnému celkovému 13. místu v BBP v kategorii mužů.

Rádi bychom všem odvážným, zapáleným a poctivým svěřencům, kteří ochutnali kořeněnou příchut´ zimních krosů BBP, a stejně tak i jejim rodičům poděkovali za spolupráci a reprezentaci v tomto časově náročném, leč zajímavém běžeckém počinu, kterým Brněnský běžecký pohár bezesporu je. Není to pro každého a zvládnou to opravdu jen ti nejodolnější.

WVW

Několik fotografií:

   http://akbd.rajce.idnes.cz/Zaver_Brnenskeho_bezeckeho_poharu_2015