Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historický postup na MČR !!!

8. 5. 2024

Štafetový pohár - soutěž žáků z 1. stupně, v které ZŠ Dvorská ještě nikdy neprohrála okres, ale také nikdy nevyhrála kraj. Od 6. 5. 2024 tato věta už neplatí. Kolega Ježek poctivě prováděl srovnání atletů a žáků školy Dvorské. Jejich výběr a další seběhání a vyplatilo se. Stejně tak se vyplatilo, že síly pošetřili sourozenci Bušovi a Kotlánovi. 

Mladé družstvo, které cítilo naději, ale zároveň mělo obavy si v 6:40 dalo sraz na vlakové zastávce a za podpory Emy Králové se vydalo do Břeclavi. Zde jsme nastoupili proti sportovním nebo obrovským školám, které mají možnost opravdu velkého výběru. Školy byly rozděleny do tří skupin a naše škola vždy vyhrála svůj rozběh. Bohužel v kategorii 1. - 3. třída jsme byli (i po vítězství v rozběhu) na 4. místě. Nenechali jsme si vzít vítr z plachet a jejich starší parťáci šli opravdu "na krev". Velká rezerva z doběhu  dávala šance a situace byla otevřená až do konce. Vše rozlouskla kombinovaná štafeta, která opět vyhrála svůj rozběh a už nezbývalo než čekat. Když pořadatel vyhlásil druhé místo - propukla u našich atletů obrovská radost z vítězství a tedy i postupu na Mistrovství ČR.

 Děkujeme našim atletům, kteří si dneska hooodně sáhli na dno svých sil a dokázali zvítězit v tvrdé konkurenci: Páťa Buš, Áďa Weinhöferová, Emča Kotlánová, Majda Kotlánová, Sofča Vavříčková, Filda Buš, Simča Kacetlová, Kuba Ženatý, Táňa Kraváčková. Emě Králové patří díky za koučink a kolegu Ježkovi za perfektní spolupráci. Jdu si najít hlasivky na dráhu do Břeclavi - někde jsem je tam v zatáčce ztratil a zase se pustíme do další práce (stále je co zlepšovat).

S radostí a úctou přijímáme tuto výzvu a pokusíme se o co nejlepší výsledek na MČR.

https://www.rajce.idnes.cz/album/on1ZW3NlmZyTMTIA

 

MW