Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní pětka na dráze (rekord tratě, závodní premiéry, 1. a 2. místa,...)

30. 3. 2014

 29. března za příjemného počasí odstartovaly žákovské kategorie Jarní 5 na dráze - závod, který je součástí OBL.

Martin Szabó ( 1. místo a traťový rekord) a Max Beránek  (2. místo) si mezi sebou rozdělili body do OBL. Spíše pomalejší první půlka závodu se promítla do celkového času na netradiční trati 1600m, ale i tak nic nemění na faktu, že závod oba odběhli velmi odpovedně .

csc_0899.jpg

Anička Kalincová prokázala, že mimo jiných disciplín umí i vytrvalost a čas, který předvedla na 800m (2. místem) se jí do vícebojů bude určitě hodit.

Kryštof Kroupa, zástupce atletické přípravky, si to dnes rozdal mezi mladšími žáky a odváží si 2. místo (dokonce časem pod 3 minuty!).

Další závodní premiéru si na 800m dlouhé trati odběhli bratři Klimešovi a dokoce maličká Barča Kroupová. Jen velká škoda onemocnění našich dalších mladších žákyň, ale holt nemoci nechodí po horách, ale po lidech.

Ještě jedna závodní premiéra se odehrála v podání dorostence Itka, který se poprvé postavil na 5000m dlouhou trať. Co k jeho výkonu dodat: kvalitní čas pod 20 min, v průběhu závodu plynule reagoval na pokyny, vystřihl si závěrečný finiš, průměrná tepovka na sportestru ukazovala spíše tréninkový běh než závod,... Jsou zde evidentní rezervy, ale vše má svůj čas, a tak nezbývá, než poblahopřát ke kvalitnímu času a plnému počtu bodů do OBL v kategorii juniorů.

Gratulujeme všem zúčastněným a příště snad, když zdraví dovolí, ještě v plnějším počtu.

WVW