Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní závodění (nejen) v Brně a Boskovicích

27. 3. 2023

Poslední březnový víkend nabídl atletům velkou možnost si zazávodit. V sobotu to byl tradiční Běh Lužánkami a v neděli zcela nový závod Jarní běh Doubravou uspořádaný v pěkném prostředí nedaleko westernového městečka v Boskovicích.

V sobotu bylo slunečno, ale poněkud větrno, ale to vůbec nevadilo Vendule Kašparové, která jako vítr prolétla tratí v délce 450 metrů a s přehledem zvítězila. Opravdu báječný výsledek i čas. Zlatý stupínek vybojovala v konkurenci 33 dívek (s chlapci celkem 50 startujících) a měla to za 1:46 (průměrná rychlost více jak 15 km/h). Ve stejném rozběhu s ní běžela i Martinka Sedláčková, která vybojovala 15. místo. Na závod se vydala i rodina Králova, ale došlo u nich k menším technickým problémům a tak jsou oficiální výsledky trochu nepřesné. Na trati 1.500 metrů běžela Ema, ale měla startovní číslo své sestry Barči. Nicméně v reálu to je 5. místo a čas 6:31 min, byť ve výsledcích je tam Barča. No a Barča běžela svůj závod na 150 metrů a skončila na 12. místě, ale jelikož měla číslo své starší sestry Emy, tak se ve výsledcích neobjevila. Holkám se to moc líbilo a s úsměvem na rtech se vraceli domů.

V neděli se závodilo na okraji Boskovic. Sluníčko se také snažilo a vítr nebyl skoro vůbec. Jarní běh Doubravou je nový podnik v rámci BBP a trošku našemu oku unikl. Tip na závod šel rodičům na poslední chvíli, ale i tak jste se zúčastnili. Po delším tréninkové pauze se vydal na závodní tratě Ríša Kacetl a za bojovný výkon na distanci 1.000 metrů bral 9. místo. Není třeba házet flintu do žita. Tréninkové manko rychle doženeme a zase to bude OK. Starší přípravka dívek závodila na trase 800 metrů a nás reprezentovala (opět) Martinka Sedláčková. Oproti sobotnímu závodu zaznamenala zlepšení a bylo to 7. místo. Zástupce na bedně jsme měli také - byla to Simča Kacetlová, která vybojovala bronz  na trati 300 metrů. K tomu ještě připojila 2 x bronz z aerobiku.

No a aby toho nebylo málo tak v kolektivních sportech nás reprezentovala  Elen Weinhöferová, která se zúčastnila v turnaji dívek ve volejbale a získala 2. místo.  3 . míso ve stejné soutěži si odváží sestry Sedláčkovy.

Krásná práce a gratulace všem. Sportu zdar a atletice především ;)

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS

img-20230325-wa0000.jpg

 

 

simonka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Autor foto: rodina Kašparova a rodina Kacetlova