Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králová a Valášková v těžké konkurenci dominovaly

26. 5. 2016

25. 5. 2016 se konala Olympiáda žáků prvních tříd škol z okresu Blansko, Svitav, Prostějova i s účastí ZŠ z Polska a Prahy. Tradiční místo (Velké Opatovice) a tradiční disciplíny (čtyřboj, dálka, hod, 50m a 400m) plus perfektní zázemí, včetně kvalitní organizace - to vše je tou nejlepší vizitkou pořadatele (ZŠ Velké Opatovice), který zaslouží slova uznání a díků.
V početné konkurenci naše svěřenkyně: Ema Králová a Anička Valášková hrály jednoznačně první housle a postaraly se o celkové vítězství naší školy, když jen tato dvojice atletek zajistila pro naši školu 26 bodů z celkového počtu 29 bodů!!! 
Pravidelnou docházku na tréninky, velmi poctivý přístup a již z mnoha závodů získané zkušenosti dnes "přetavily" v několik medailí:
Emička Králová  - 1.místo ve čtyřboji, 1.místo na 60m a 1.místo na 400m, kdy časem 1:27,5 by nenašla přemožitele ani mezi mužským osazenstvem.
Anička Valášková - 2.místo ve víceboji, 1.místo v hodu a 2.místo v dálce. 

image.jpg

Ještě před rokem docházela tato dvojice atletek do "atletické školky". Když si vzpomeneme na jejich první "atletické krůčky", při kterých pod rouškou různých her, byly položeny základy jejich dnešních běhů, skoků,..., jen s velkou odvahou bychom předpokládaly dnešní suverénní úspěch. 

Dnes jste zúročily svůj talent, dispozice a především mnoho hodin strávených na tréninku a zcela právem jste se zařadily mezi výjimečné sportovce, nebot´ víceboj je nejen výrazem sportovní všestrannosti, ale i značné psychické odolnosti.

Srdečně Vám blahopřejeme a děkujeme, děláte nám velkou radost.
WVW