Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřimský kros sevřel ukrutný mráz, ale i tak se závodilo, Standa Široký druhý

7. 1. 2017

Opakované doporučení o tom, aby lidé v případě silných mrazů, raději zůstali doma a zbytečně nevycházeli, se v Kuřimi moc nedodržovalo. Tedy alespoň co se běžců týče. Byť ráno ukazoval teploměr ukrutných – 21 st. Celsia a prsty začaly zábst jedna dvě, tak se v Kuřimi sešla pěkná řádka běhuchtivých závodníků. A nemálo jich bylo i v dresech AK Blansko Dvorská.

 

V ještě velmi silném mraze, se jako první na start postavil Kryštof Kroupa V kategorii mladších žáků je nováčkem a tak bojoval s o rok staršími kluky i děvčaty. Jejich rozběh byl totiž společný. Bojoval statečně, ale zřejmě se neodvážil o maximální tempo a nakonec z toho bylo 8. místo. Stejně tak i Adéla Dekanová - dnes 10.místo.

V kategorii starších přípravek jsme měli dvojnásobné zastoupení. Za kluky to byl Dušan Lát a za holky Lucka Kniesová. Každý už měl svůj rozběh, protože v této kategorii jich bylo nejvíce. I Dušan s Luckou bojovali se staršími soupeři, ale také bojovali statečně. Oba vybojovali osmé místo.

Posledními zástupci v dětských kategoriích byla Ema Králová a Barča Kroupová. Ti se potkali ve stejném rozběhu a čekalo je 200 metrů. Ema byla těsně na 5. místě a silně promrzlá Barča se umístila na 8. místě.

 

 

Velkou radost nám udělal Standa Široký. Letos již oficiálně ve veteránské kategorii, ale nedal nic zadarmo ani podstatně mladším borcům. Na trati 8,8 km, mezi 187 borci vybojoval celkově 8. místo a ve své kategorii to byla dokonce bedna a úžasné druhé místo.

 

Všem účastníkům gratulujeme nejen k výkonům, ale především k nasazení a odhodlání.

Foto od Jirky Vrtílky na:

http://akbd.rajce.idnes.cz/5._zavod_BBP_Kurim_7._1._2017/