Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ledový severák přivál v Jedovnicích pěkné výsledky

13. 11. 2016

Teplota kolem nuly a z počátku i velmi svěží severní vítr přivítal v sobotním odpoledne většinu závodníků Běhu za Jedovnickým kaprem. Počasí jistě není tím, co nás může odradit. Umíme se přeci obléct a náležitě se připravit. Proto jsou pro mě některé chybějící tváře stále otazníkem.
Nejvíce obsazený rozběh, i co se týká našich svěřenců, byli mladší přípravky. Čekalo je 260 metrů a na startu jich bylo celkem 41. Pokud jsem se dobře díval tak za AK Blansko Dvorská se na start postavila Lucka Kniesová, Barča Kroupová, Anička Valášková, Ema Králová, Hynek Škvařil, Bruno Klimeš, Dušan Lát. Počet běžců v jednom rozběhu byl zřejmě problémem pro ty méně pozorné a ostražité. To, co jim uteklo hned po startu, se již těžce dohánělo. Mezi děvčaty se nejlépe umístila Lucka Kniesová, která vybojovala 2. místo. Dokonce za sebou nechala Hynka, Bruna, i Dušana .Parádní výkon. Kluci se bohužel na stupně vítězů neprobojovali, ale alespoň je to motivací pro příště. Bohužel se na stupně neprobojovala ani ostatní děvčata Barča Kroupová, Anička Valášková  a Ema Králová.
V dalším rozběhu – přípravek, jsme měli pouze jedno zastoupení. Na trať v délce 490 metrů se postavil Kryštof Kroupa a bojoval statečně. Na protilehlé rovince bylo vidět, jak stupňuje své tempo a předbíhá jednoho soupeře za druhým. Mohutným finišem se vyhoupl až na 2. místo.
V mladších žácích, resp. žákyních držely naší vlajku hodně vysoko Eliška Široká a Stela Škvařilová. Naši chlapci na startu bohužel nebyli. Děvčata čekal dva okruhy kolem kulturního domu, což bylo téměř 1.000 metrů. V prvním kole se spíše testovalo kdo je jak připraven a chleba se začal lámat až ve finiše druhého kola. Po mohutném povzbuzení se Eliška pořádně rozběhla a na cílové čáře vydřela 1. místo. Stejně tak se do běžeckého chlebíčku zakousla i Stela a i pro ní to byla bedna. Dvě děvčata na stupních vítězů – paráda.
Poslední zástupce, který do poslední chvíle zvažoval, zda vůbec nastoupit, byl Standa Široký. Rozmyslel se nejlépe jak, mohl a na hlavní závod v délce 10,9 km vyrazil a vyplatilo se. Časem 39:28 bral celkově třetí místo a taktéž třetí místo ve své kategorie.
Všem účastníkům patří poděkování za bojovné nasazení v obtížných podmínkách.

Článek i foto ze závodu od J. Vrtílky na: http://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/Beh_za_Jedovnickym_kaprem_12._11._2016/

Kdo sledujete sportovní kuloáry, jistě víte, že naše odchovankyně Michaela Hrubá opět obhájila objev roku - gratulujeme.

WVW