Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na EKAGu to opět zacinkalo

5. 9. 2023

Evropský šampionát mládeže EKAG 2023 - to je spousta mladých atletů a atletek z různých koutů Evropy, kteří si dali tradiční dostaveníčko na "EKAGu". Během třech dnů se odehrál krásný atletický festival na neméně krásném stadionu  - na "Palečáku". Pořadatelé tradičně zvládli neskutečnou porci atletické omladiny. Stejně tak zvládli EKAG i naši svěřenci, kteří se poprali nejen s početným a kvalitním zastoupením, ale i sami se sebou.  Co start v disciplíně - to nový osobní rekord. Perfektní pocity a nové zkušenosti z tohoto šampionátu si odváží čtveřice atletek:  Martina Sedláčková, Ema Králová, Adéla Weinhöferová a Vendula Kašparová.

Letošní ročník byl pro náš atletický klub mimořádný - nejen, že to zacinkalo, ale dokonce i dvakrát:

První místo ze skoku vysokého a zlatou medaili z tohoto šampionátu si odváží mladičká Vendula Kašparová. Po celou dobu v početném startovním poli předváděla technicky překrásné pokusy. S narůstající výškou laťky jsme průběžně prováděli drobné změny v jejím rozběhu a Vendy úspěšně procházela nad laťkou až do výšky 136cm. Na této výšce už bylo jasné, že stříbrná medaile už je jistá. Druhá závodnice začala taktizovat a vynechala třetí pokus. Protože Vendy předváděla velmi nadějné pokusy - dali jsme třetí pokus a bylo to tam - 139 skočených a krásný osobák. Následoval první pokus její soupeřky na 142cm, který neskočila a pak už propukla nádherná euforie se vším všudy. Vendula si pak ještě nechala na stojanech výšku 142cm, nad kterou opět předváděla velmi nadějné pokusy, ale radost ze zlaté už naprosto vše převážila.

Další medaili nám zajistila Ema Králová, která s tím tak trošku i počítala - a o to je to náročnější. V kvalifikaci jsme zažili infarktovou situaci, kdy první i druhý skok nevyšel. Nezbývalo nic jiného než se soustředit, zapomenout na předchozí nevydařené pokusy a předvést koncentrovaný výkon. Povedlo se, po třetím pokusu se zvedl bílý praporek a skok za pět metrů znamenal postup. Druhý den následovalo finále. Ema nezklamala a dokázala potvrdit své kvality a ohromná radost propukla nejen na stadionu, ale i ve škole. 

Naprosto perfektní představení, ohromná radost na straně našich závodníků, trenérů, rodičů  a dalších, kteří nám fandí - to byl EKAG 2023.