Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náročný týden plný medailových pozic a osobních rekordů

17. 5. 2015

Úvodem týdne se naši atleti představili ve velmi dobrém světle v Poháru rozhlasu, kde  obsazovali první příčky:

Hana Šebelová - první na 60m, v dálce první Emilie Horáková, Nikol Procházková první na 600m ve velmi kvaltním čase 1:55, Anička Kalincová třetí, Míša Staňková druhá ve výšce a třetí v dálce.

Další úspěch na sebe nenechal  dlouho čekat a postaral se o něj Stanislav Široký - celkově druhé místo v závodu do vrchu a Martin Szabó - mezi juniory 3.místo. Na oba běžce čekala výživná 6km trať do vrchu v rámci Hraběnka Cupu.
 
V sobotu 16.5., z plného tréninku, okusila dvojice dorostenců (Martin Szabó a Martin Štěpánek) chut´ národní ligy soutěže družstev mužů. Nutno dodat, že oba jmenovaní se neztratili a přidali několik bodů do kasičky hostujícího družstva. Martin Štěpánek bodoval ve výšce a ve velmi náročné disc. -  400m překážek!!! Martin Szabó si po náročném týdnu vyběhal osobní rekord na 5000 m a po této úvodní distanci běžel za necelé dvě hodiny hladkých 400m, rovněž v osobním rekordu a přidal další body. Celá soutěž je pro kluky velkým přínosem a zkušeností. Moc jim držíme palce a v dalším kole již s posilou Stanislavem Širokým, který se o víkendu účastnil extrémního závodu Vltava run (v týmové soutěži  2. místem).
 
Neděle byla na Moravě vyhrazena pro mladší a starší žactvo. Břeclav hostila MJM a opět naši atleti dali o sobě vědět:
Dominik Zouhar ve starším žactvu získal 2. místo na 100m překážek. Tento vicemistr Moravy si zlepšil OR téměř o jednu sekundu!
dz.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna Kalincová - prokázala, že je komplexní závodnicí a získala dvakrát třetí místo (60m překážek a 300m).
Nikol Procházková - tentokrát doplatila na pomalejší rozběh, vyhrála svůj rozběh na 300m, ale čas bohužel na bednu nestačil. Nutno dodat, že Nikol zaznamenala v poslední době velké zlepšení a jistě bude mít ještě několik možností prokázat svou momentální formu a kvalitu.
Michaela Staňková - 4. ve skoku vysokém a další osobní rekord přidala na 100m překážek, aby toho nebylo málo, její oštěp dolétl do 8. místa a čtyřmetrové vylepšení OR.
Hana Šebelová zraje jako víno a to potvrdila osobákem v dálce, když dolétla do vzdálenosti 449cm, další zlepšení zaznamenala na 150m.
 
Takovéto výsledky u širokého spektra kategorií a disciplín hovoří samy za sebe.
 
Blahopřejeme,
WVW