Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedělní krosy

18. 10. 2016

16. 10. bylo možné si vybrat mezi Hořickou roklí a Slatinským krosem. Do Slatiny se vydala Lucka Zourková, která určitě patřila mezi favoritky. Pomyslné stop jí stanovila bolest břicha. Brněnský kros okusila u jedna z našich nejmladších atletek - Anička Valášková.

Jak již v úvodu bylo zmíněno, závodilo se nejen v Brně, ale nedaleko Blanska. Kdo předpokládal nízkou účast a malou konkurenci na Hořicích, ten se hluboce mýlil. Dostaveníčko si tam totiž dali běžkaři a biatlonisté z širokého okolí a těm jak známo krosové tratě sedí. Je vidět, že tradice Hořic je nezpochybnitelná a početná účast to jen potvrzuje. Pamatuji si,že před 10 až 15 lety se nás tu scházelo podstatně méně. O to více potěší stávající trend, kdy běžců přibývá a to především v mládežnických kategoriích. Cestu za krosovým úspěchem našim atletům nejvíce "křížili" jak zástupci blanenských sportovních klubů, tak i z Brna.
Přesto všichni dokázali obstát se ctí a velmi potěšující byly medailové posty:
1. místo:
pro Rozárku Šujanovou, pro kterou to byl vůbec první závod takového charakteru. Rozárka nekompromisně vyrazila a nutno dodat, že před sebou tlačila několik nejrychlejších hochů, kteří se museli hodně ohánět, aby je nedohnala.
Rovněž Lucka Kniesová (před dvěma roky mistr JM v krosu ze Slatiny) prokázala, že stále jí to běhá i mimo dráhu a stylem start cíl nedala nikomu šanci. Opět nechyběla Bára Kroupová a Emča Králová.
Eliška Široká si dnes počínala velmi dobře, celou náročnou trať si kontrolovala pozici a v závěru si bez problému pohlídala první místo.

Trojice Dušan Lát, Bruno Klimeš a Martin Tomášek se seřadila na 2., 3. a 4.místě.
Stejně tak dobře si počínal i Kryštof Kroupa, který získal stříbrnou příčku.
Posledním mládežnickým atletem byl Adam Nečas, jehož kondice se lepší každým tréninkem. Bylo to znát i v průběhu závodu, kdy podobně jako Eliška, si trpělivě hlídal čelo závodu. Těsně před závěrem došlo ke kontaktu s jiným běžcem a následnému pádu, který zmařil Adamovi naději na nejvyšší příčky. Naštěstí Adam je, navzdory škaredému pádu, v pořádku.

Po vyhlášení dětí odstartoval hlavní závod, kde Stanislav Široký získal celkové druhé místo (jen tři sekundy jej dělily od prvenství).

Blahopřejeme,
WVW
PS: Foto najdete na: 
http://akbd.rajce.idnes.cz/Horice_2016/