Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravka postupuje - bravo

7. 6. 2018

5. 6. se konala ve Vyškově 2. kolo soutěže atletických přípravek. Postupový klíč byl jasný - postupují první dva týmy s nejvyšším počtem získaných bodů. 

První kolo nalilo blanenským atletům optimismus do žil, ovšem obavy z naplnění družstva před druhým kolem postupňe vnášelo několik pochybností.

Družstvo složené pouze z pětice (místo šestnácti možných) atletů narozených v roce 2007 nakonec obstálo se ctí a s úspěchem si zajistilo postup do finálového mistrovství. Záchranou nám opět byly technické disciplíny - především hody, skoky a tentokrát i štafeta. Méně se mladému družstvu dařilo dnes v bězích.
Ovšem v hodech - naše omladina naprosto deklasovala ostatní, když David s Dušanem předvedli hody za 45m. Rovněž naše dívky se v této disc. činily (každá z dívek zajistila body Lucka 2.místo, Rozárka 7bodů, Anička 5bodů  (obě ročník narození 09) a nejdrobnější a nejmladší z hodařek Elen, ročník 2010 - připsala 2body).
V dálce to Dušanovi, navzdory nižších skoků, opět létalo za 4m. Zdatně mu sekundoval Martin Tomášek, který se každým skokem posouvat, stejně tak i Lukáš s Hynkem. U dívek se opět ukázala v dobrém světle Emička s Klárkou a další bodíky přidala Becky.
Na 300m předvedl kvalitní běh Hynek, který se ohromně lepší a absolutorium zaslouží Backy (narozená 2010), která doslova drtilasvé starší kolegyně a těsně přišla o první místo v rozběhu.
V šedesátce jsme na rychlonohé vyškovské atlety nestačili - přesto se mezi ně dokázali naši kluci vklínit (Lukáš, Dušan, Hynek a Martin).
Štafetu nám perfektně rozběhla Klárka a na její práci navázal Tomáš, Bruna a Barča ji dokončila na prvním místě. V druhém rychlejším rozběhu se úžasně činil Lukáš, David, Rozárka a Anička.
Perfektní kolektivní výkon, perfektní atmosféra, perfektní rodiče a perfektní organizace - to byla dvě postupující kola atletické přípravky ve Vyškově.
 
Děkujeme,
WVW