Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svitavské víceboje s dvěma stříbrnými a se spoustou osobních rekordů

5. 5. 2013

4.5. se konaly ve Svitavách závody v nejhodnotnější atletické disciplíně - ve vícebojích.

Mezi mladšími žáky perfektního výkonu dosáhl náš překážkách Dominik Zouhar, který vyhrál následující dílčí disciplíny mistrovského pětiboje: 60m př., a hod míčkem. Další osobní rekord přidal v běhu na 60 i 800m a celkový bodový zisk proměnil v druhé místo 

Mezi mladšími žákyněmi si Míša Staňková zaběhla osobáček na 60m př. Tento čas stále zaostává daleko za jejími možnostmi - jen potrénovat a postupbně přejít na tři kroky (Maxíkovi se to už povedlo). Další osobní zlepšení zaznamenala Míša v hodu, což je výsledek zimní přípravy. 

Kvalitní výkon předvedla mezi mladšími žákyněmi Anička Kalincová, která se věkově stále ještě řadí mezi atletickou přípravku. Díky tomu, že jsme ji již naučili běhat vysoké překážky, mohla absolvovat i tento pětiboj a rozhodně patřila mezi důstojné soupeřky. Pětiboj zahájila osobním rekordem na 60m, dále přidala osobáček na 60m př., v míčku a perfektní čas zaběhla na 800m (celkově druhým nejlepším časem 2:57s). Součtem bodů z jednotlivých disciplín celkově obsadila šesté místo a získala 1421b.

img_20130504_112711.jpgNikolka Manová už patří k našim stálicím a opět nezklamala. Dvě disciplíny z trojboje vyhrála - jen škoda (na její poměry) kratšího skoku v dálce. V případě čtyřboje by jistě bodové manko z dálky dohnala ve vytrvalosti.  Právě dálka ji připravila o prvenství, ale i druhé místo je velkou radostí a úspěchem

Rovněž Nikolčina sestra odjíždí ze Svitav s medailí.

 Ještě jednou gratulujeme k úspěšné reprezentaci a nezapomeňte, že ve vícebojích vyhrává každý, kdo je dokončí! A je-li k tomu i medaile, je vítězství ještě větší odměnou za nepředstavitelnou práci, kterou víceboje představují.