Jdi na obsah Jdi na menu
 


Syrovice, Petrovice. Dvě bronzové závodnice.

29. 12. 2018

Vánoční prázdniny se dají prožít či přežít různými způsoby. Ten nejjednodušší je zřejmě v pohodlí obývacího pokoje s ovladačem k televizi po pravé ruce a dostatečnou zásobou cukroví po ruce levé. Jsme rádi, že ne všichni atleti AK Blansko Dvorská, zvolili tento způsob a vyrazili do polojasných Syrovic nebo do sychravých Petrovic u Blanska. Tam se totiž odehrávaly dva tradiční běžecké závody.

Syrovice jsou přece jen trošku z ruky a tak tam byla účast velmi skromná. Naše barvy hájila Lucka Kniesová (již jako mladší žákyně) a Ema Králová. Lucka bojovala jistě statečně, ale na delší trati a v silné konkurenci z toho bylo 15. místo. Emě Králové, která zrovna zimní běžecké radovánky nepreferuje, to zacinkalo a vybojovala krásné 3. místo.

I v Petrovicích jsme měli svou medailistku. Byla jí Eliška Široká, která si na trati 1.500 metrů doběhla pro 3. místo. V závodě jí ještě podpořila Stela Škvařilová, která doběhla na 5. místě.

V kategorii přípravek jsme měli asi nejpočetnější zastoupení. Na společném startu se potkali Martin Grünwald, Dušan Lát, Hynek Škvařil a opět Lucka Kniesová. Tady už to tak růžové nebylo. Martin Grünwald byl čtvrtý, Dušan Lát kousek za ním pátý a Hynek Škvařil doběhl na 15. místě. Lucce Kniesové to v Petrovicích zřejmě moc nesedlo, ale i tak z toho bylo pěkné 5. místo.

V kategoriích těch nejmenších nás reprezentoval Ríša Kacetl, kterému těsně utekla bedna a doběhl na 4. místě.

Nerad bych zapomněl účast a výsledky našich dospělých atletů. V Syrovicích nás reprezentoval Tomáš Večeřa, který se pomalu vrací na běžecké trasy. Doběhl si pro krásný výsledek - 14. místo. V Petrovicích byla účast dvojnásobná. Standa Široký byl celkově devátý a ve své kategorii vybojoval 1. místo. Tomáš Večeřa byl celkově desátý a v jeho kategorii mu patřilo 6. místo.

Všem atletům gratulujeme k jejich výsledkům a věříme, že se jejich závodní řady co nevidět rozšíří.

Trenéři AK Blansko Dvorská.