Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři poháry z 3. závodu BBP

14. 12. 2013

 14. prosince se ve vranovském krosovém areálu odehrál 3. závod BBP.  Hned v úvodu je nutné konstatovat, že naši svěřenci dnes dosáhli perfektních úspěchů a bylo je hodně vidět.

Prim dnes hrála Lucka Kniesová, jejíž výkon lze označit za "střelbu", kdy stylem start - cíl si doběhla pro pohár za první místo. Nutno dodat, že nervózitu a tichost , která ji před startem doprovázela, byla u  ní viděl snad poprvé.

csc_0610.jpg

Další pohár přidal Kryštof Kroupa, který ač neměl ideální start, tak se dokázal postupně propracovat až na první místo. 40m před cílem jeho úsilí překazila bahnitá pasáž, na které uklouzl a šance o nejvyšší umístění se tak rozplynula. Kryštof i přes to dokázal zabojovat a vyběhal si 3. místo. Nicméně dnes prokázal, že zcela určitě patří mezi favority soutěže. Pochvalu za velmi kvalitní výkon zaslouží i Václav Kalinec, kterému se perfektně vyvedla první část trati (včetně startu) a celkové 5. místo je v takové konkurenci velmi hodnotné.

Anička Kalincová dnes šlápla do pedálů a odchází s dalším pohárem za druhé místo. Hned od startu až do konce si musela sama odtáhnout z 2. pozice celou trať sama, ve finiši ještě odolala náporu o rok starší závodnice z Mor. Slávie. Ve stejné kategorii si dnes bodově výrazně polepšila Míša Staňková, která může být se 7. místem spokojená.

Adam Nečas, v konkurenci proti o rok starším klukům, může být se 4. místem rozhodně spokojen a je to navíc jeho letošní nejlepší umístení v BBP (opět mezi kluky 2004 by byl první). Adéla Dekanová si dnes průběh závodu trošku zkomplikovala hned na startu. Nicméně právě start dnes nebyl jednoduchý - v úvodu zmrzlý povrch, po 30 meterech levotočivá zatáčka do kopce, kdo stál na startu vpravo - měl to mooc těžké, a to byl i případ Adélky. Ta ovšem v poslední třetině závodu zabojovala a dokázala předběhnout několik závodnic a nakonec 5. místo je opět kvalitním výkonem. Nikča Manová dnes 8. místem. David Klimeš si na medailový post bude muset ještě počkat a hodně potrénovat, ale stejně jako jiní i on se dočká. Jeho bratr Bruník  pěkně rozčeřil hladinu prťat  - 4. místo je rovněž paráda. Mezi nejmenšími nechyběla ani Elenka Manová a tradičně s úsměvem (viz foto).

Další zlepšení a bodový posun zaznamenali naši starší žáci - Martin Szabó 5. místo a Max Beránek  - 8. a další cenné body do průběžného pořadí.

Gratulujeme!!!