Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěchy v Hořicích a poslední pětiboj

20. 10. 2013

19. října se za krásného počasí konal další ročník Hořické rokle. Velmi potešující byla naše hojná účast, krásné výsledky a souboje od těch nejmenších až po starší žáky.

Nejvíce aktérů se tradičně sešlo v kategorie prťať - dav malých běžců se musel seřadit hned po startu do "vláčku" a snažili se vyhýbat kalužinám a blátu. Z nejměnších  na 3. místě doběhla Lucka Kniesová (z ročníku 2007 byla brvní) a z kluků David Klimeš (stíhaný Martinem Grünwaldem). K jejich smůle se tato kategorie jako jediná nevyhlašovala zvlášť na holky a kluky.

V následujících kategoriích jsme také pěkně řádili:

Kryštofa Kroupu (2. místo) a Adama Nečase (3. místo) dokázal porazit jen běžec z Mor. Slavie. Podobné to měla i Nikolka Manová (3. místo), která tentokrát okusila kvalitu i mimookresních běžkyň.

Aby toho nebylo málo druhé místo přidal Radek Dítě a Anička Kalincová dnes třetí. Max podle očekávání druhé místo a s již výraznějším odstupem od třetího běžce. Velmi zajimavá situace se odehrála v kategorii starších žáků. Prim dnes hrál Martin Szabó, který sedm let vždy dalece paběrkoval za svým bývalým tréninkovým partnerem. Dnes tomu bylo opačně Martin doběhl na prvním místě a Itko 3.

dsc_0124.jpg

Opět zde nechyběla šikovná drobotina: Barča, Laura, ..., Pro Míšu Staňkovou a Matěje to byl první závod po dlouhé době a bylo to znát. Dobře že jste již začali a otestovali svou momentální formu.

Tomuto závodu předcházelo rozloučení Dominika  Zouhara a Maxe Beránka s pětibojem. V Olomouci nastoupila čtyřicítka vícebojařů v opravdu strašném počasí a i tady padaly osobáky! Maxík zaznamenal zlepšení na 60m př. a Dominik na hladkou šedesátku. K tomu vyhrál 60m př. a dálku. Nebýt horší vytrvalosti, tak celou soutěž s přehledem vyhrál, ale i 3. místo v konkurenci 40 dalších atletů bylo nejen hřejivým momentem v takovém nečase, ale také velkým úspěchem.

Celá akce byla pro kluky  velmi důstojným zakončením letošní  úspešné dráhové sezóny.