Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Rájci sedm statečných

12. 2. 2017

Chřipková epidemie je sice na ústupu, ale náš atletický oddíl se stále potýká s vysokou marodkou. Zejména tento fakt se projevil na velmi slabé účasti na sobotním závodě v Rájci – Jestřebí. Bohužel to není pouze zdravotní stav, který se projevuje na neúčasti na závodech. Byť jsou všechny závody dopředu avizovány, tak stále se opakuje nešvar neomluvené neúčasti nebo se k nám dostávají omluvenky, které se nám vůbec nelíbí. Atleti, je třeba se zamyslet, jak to s trénováním a závoděním vidíte. My vám nabízíme maximum našich dovedností na tréninkovém poli. Na tom závodním, se maximální nasazení očekává od vás.

 

Ale zpět do Rájce. Oproti loňskému roku doznaly tratě v dětských kategoriích značných změn. Proto na všechny čekal velmi náročný výběh hned po startu. Pak se více, či méně, podívali do uliček Rájce a následně se vraceli zpět k místu startu. První byly na řadě mladší žákyně. Eliška Široká šla hned startu do čela a ještě na konci prvního kopce vedla, pak ale zřejmě došly síly a Eliška se propadla až na celkové sedmé místo. Stelča Škvařilová skončila desátá. Následovala stejná kategorie v podání chlapců. Zde jsme také měli své zastoupení. Kryštof Kroupa se pral statečně, ale zřejmě zaspal na startu a až postupně se propracovával vpřed. Nakonec z toho bylo osmé místo, ale je třeba Kryštofa pochválil, jak v poslední době bojuje. Na trénincích odvádí poctivou práci a je třeba to prodat i v den závodu.

 

Ve starších přípravkách se na start postavila pouze Lucka Kniesová. Měla proti sobě o rok starší děvčata a tak to byl náročný boj, ale Lucka bojovala statečně. Obsadila osmé místo a nebude to mít ve své kategorii vůbec lehké. Zvlášť když už může sbírat body do celkového pořadí OBL. Je třeba chodit pravidelně a určitě to půjde.

 

V mladších přípravkách jsme měli dva svěřence – Barču Kroupovou a Hynka Škvařila. Pro Barču vytrvalost zrovna není tou nejlepší disciplínou, ale chodí na závody zodpovědně. V Rájci to bylo sedmé místo a v porovnání s dětmi z okresu Blansko byla druhá. Hynek Škvařil se v dětských kategoriích umístil úplně nejlépe. Ze začátku to vypadalo i na bednu, ale zřejmě došly síly a byla to bramborová medaile, tedy čtvrté místo.

 

No a to nejlepší nakonec. V hlavním závodě na 9,6 km vyběhl náš, v letošním roce již veterán, Standa Široký. Trať byla náročná, zejména ledovaté úseky. Standa se však ničeho nezalekl a celkově skončil na 11. místě a ve své kategorii vybojoval druhé místo. Lepší byl jen Daniel Orálek, který se stal i celkovým vítězem sobotního závodu.

 

Zima už je pomalu na ústupu a podmínky pro běhání venku se budou jistě zlepšovat. Snažte se využít každou příležitost, kdy budete moc poměřit své síly, protože venkovní dráhová sezona je tu co nevidět.

 

Foto na:

 http://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/Rajecka_desitka%2C_11._2._2017/