Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Skalici vládl týmový duchu

17. 4. 2018

Skalici vládl týmový duchu

Jaro už je s námi v plné síle a stejným způsobem jsme klubové barvy hájili ve Skalici nad Svitavou. Tradiční Skalická desítka s Bojem o 1.místo byla velkou příležitostí ukázat svou aktuální formu. Jsme velice potěšeni, že byly vyslyšeny naše výzvy a účast na sobotním závodě byla vskutku famózní. Však sluneční paprsky a teplé počasí byly velkou motivací. Co nás dělalo ještě větší radost, byl týmový duch. Společné rozcvičení, rozklusání a zejména vzájemné povzbuzování. Prostě paráda. Když se projdeme výsledkovou listinou, tak za AK Blansko Dvorská bojovalo celkem 24 dětí! A to téměř ve všech věkových kategoriích.

Na nejkratší distanci 100 metrů těch nejmenších, naše barvy hájila čekatelka Barbora Králová a ve své kategorii zvítězila. Na stejné trati, ale u trošku starších děvčat vybojovala krásné 10. místo Áďa Weinhöferová. Ve stejné kategorii chlapců jsme také měli zástupce. Byl jím Víťa Grünwald, který už má za sebou pěknou řádku závodů a své zkušenosti zúročil a vybojoval 3. místo.

Pak už jsme opustili prostory fotbalového hřiště a začalo se běhat po cestě od místních fotbalových kabin. Seběh dolů je náročný, ale výběh ještě náročnější. První šla na řadu děvčata ročník 2009 a 2010 a byla jich pořádná řada (celkem 24). Bojovalo se urputně a u některých až do posledních metrů. Naše resumé bylo nakonec následující – Becky Žáková 7. místo, Rozárka Šujanová 9. místo, Anička Valášková 11. místo, dále Kája Juračková následovaná Kájou Malou a Eluš Weinhöferovou. Všechna děvčata doběhla do cíle v pořádku a některé i s úsměvem na rtu.

Další rozběh s naší účastí byl na 500 metrů a byla to přípravka dívek. I tady jsme měli silné zastoupení. Již od startu se v čele držela Lucka Zourková a za ní v těsném závěsu Lucka Kniesová. Emča Králová a Barča Kroupová srdnatě bojovaly ve středu startovního pole. Na mladší holky je 500 metrů celkem dost a je potřeba si umět rozvrhnout síly. Nejvíce sil zbylo Lucce Zourkové, která ve finiši udržela 3. místo. Sice to pořadatelé při vyhlašování trošku zamotali, ale nakonec Lucka na třetí stupínek vystoupala a medaili převzal. Lucka Kniesová se umístila na 5. místě a těsně na 6. místě doběhla Ema Králová. Barče Kroupové pak patří 9. místo.

Kluky přípravky čekalo už 700 metrů a tady to pro ty mladší (ročník 2008) byl opravdu tvrdý chlebíček. Nakonec ho všichni překousali a některým zbylo i dostatek sil na závěrečný finiš do cílového kopečka. Pro Dušana Láta to skončilo 3. místem. Martin Grünwald v závěru natahoval běžecký krok a doběhl na 4. místě. Bruno Klimeš obsadil 7. místo a Hynek Škvařil 10. místo. Pro Martina Tomáška to byla zkouška ohněm a patří mu 15. místo a Tomáš Augustin, který stále sbírá zkušenosti a nabírá fyzičku, doběhl na 16. místě. Je velice pozitivní, že kategorii přípravek máme velmi silně obsazenou a uvidíme, jak se nám podaří zabojovat na soutěži družstev.

Na start mladších žáků se postavil náš jediný zástupce – Kryštof Kroupa a odvedl velmi zodpovědný výkon. Ještě po obrátce držel vedení. Pak se před něj sice dostal Richard Křivánek, ale před cílem se to zamotalo, ale Kryštof 2. místo udržel. Jen vítězem byl zástupce oddílu ACT leraK.

Mezi staršími žákyněmi jsme měli dvě zástupkyně. Elišku Širokou a Stelu Škvařilovou. Obě děvčata bojovala statečně a snažila se držet co nejvíce na špici. Eliška, která běžela na třetím místě bohužel postihla nepříjemná událost. Před výběhem do cílového kopce si podvrtla nohu a do cíle se doslova dobelhala. Stelča Škvařilová, která byla kousek za ní, jí před cílem předstihla a znamenalo to pro ní 3. místo. Každopádně Stelča byla z toho všeho v rozpacích, protože nechtěla jít na stupně vítězů na úkor své parťačky. Nakonec to holky vše vyřešily. Perníkovou medaili za třetí místo si rozdělily a o cenu za umístění se podělily. Zraněnou Elišku odvezl odborný lékařský personál (Honza Škvařil) až domů, za což moc děkujeme. Pro transport z místa cíle k vozidlu využil speciální přepravní prostředek – rudl XP01.

Ve straších žácích jsme měli poslední želízka v ohni. Z celkového startovního pole pěti závodníků nás zastupoval Adam Nečas a Matyáš Dankovský. Adam se z počátku držel takticky na třetí pozici, ale po obrátce vyrazil zpět. Dobrých 500 metrů před cílem už o výsledku závodu rozhodl a velmi zodpovědným způsobem si doběhl pro 1. místo. Pro Matyáše je 1.500 metrů přeci jen velká porce a tak už mu nezbylo sil na cílový finiš. Byť měl své dva soupeře před sebou na dohled, už to nevyšlo. I tak lze jeho 4. místo hodnotit jako velký úspěch.

V celkovém pořadí v Boji o 1. místo jsme se umístili těsně za družstvem ASK Blansko. Pořadí se odvíjelo podle počtu dosažených 1. – 3. míst. Dle propočtů pořadatelů jsme vybojovali 12 bodů a družstvo ASK Blansko 17 bodů. Takže je určitě v našich silách příští rok putovní pohár převzít zpět. Jen je třeba vytrvat.

Ještě jednou bychom rádi zdůraznili jak moc nás potěšil přístup všech k sobotnímu závodění v

e Skalici. Zejména nás potěšil týmový přístup. Neradi bychom ale usnuli na vavřínech a věříme, že se v podobné skladbě sejdeme i příště. V pátek 20. dubna je to závod na dráze v Blansku a v sobotu 21. dubna Morenda Kooperativa mítink v Brně. Na závod v Brně je potřeba přihlašovat se předem.

Trenéři WVW

Pár obrázků ze Skalice http://akbd.rajce.idnes.cz/Skalicka_desitka_14._4._2018/