Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend ve znamení vícebojů

25. 9. 2016

Víceboje v Moravské Třebové a v Tišnově mají v naší termínovce své pevné místo již mnoho let. Za tu dobu oba sportovní počiny udělaly velký pokrok kupředu jak na poli organizačním, tak i v množství startujících a jejich kvalitě. Konkurence tedy byla a o to příjemnější bylo pomyslné "zacinkání" medailí. Podobně na srdíčku zahřeje i překonání osobního rekordu, což jenom utvrdí sportovce, že na tréninku vynaložené úsilí nebylo zbytečné. 

V Moravské Třebové se ve velmi dobrém světle ukázala Lucka Zourková, která nenašla ve startovním poli přemožitelku. Perfektní výkon předvedla  především v dálce a hodu. Dušan Lát také neodjíždí s prázdnou a bronzová medaile z tohoto závodu má velkou hodnotu. Stejně tak s prázdnou neodjíždí ani Adéla Dekanová, protože nový OR v hodu se stal zároveň druhým nejdelším hodem šampionátu. V této akci se stejně jako loni ukázal i Martin Grünwald a nově i jeho tatínek. 
 
Den poté se další víceboj konal v Tišnově. Výraznější zastoupení našich atletů přineslo další medaile a další pokroky ve výkonnosti.
Absolutně nejuniverzálnějším atletem mezi mladšími žáky se stal Matyáš Dankovský!!! O stupínek níž, tedy stříbrnou příčku obsadila Eliška Široká (především díky stabilní a kvalitní dálce a novém OR v hodu). Druhý víceboj po sobě si "střihla" Áďa Dekanová, která vstoupila do soutěže perfektním hodem (u druhého pokusu dopadl míček jen těsně před doskočiště v dálce - tedy atak bájné padesátimetrové hranice nebyl v nedohlednu). Zcela zasloužené druhé místo je jistě pro Adélu tou nejlepší odměnou (navzdory pádu po startu vytrvalosti).
Další zlepšení v hodech zaznamenala i Stela Škvařilová, která dnes předvedla i kvalitní vytrvalost. 
Rovněž velké běžecké zlepšení zaznamenal Kryštof Kroupa, který obsadil 6. místo (3. ve vytrvalosti). Velkou zkušeností byl tento závod pro Barču Kroupovou, Emu Královou, stejně jako pro Martina Tomáška, který předváděl daleké skoky.
Bruno Klimeš dnes 4.místem a o dva posty za ním zkončil jeho tréninkový parťák Hynek Škvařil (pod drobnohleden - závodili proti o rok starším, stejně jako Emička s Barčou, tedy máme se na co těšit příští rok).
 
 
Ať tak či onak, předvedli jste perfektní a poctivé výkony v nejnáročnější a nejkomplexnější atletické discíplíně - vícebojích.
Gratulujeme,
WVW