Jdi na obsah Jdi na menu
 


Završení sezóny ve Spešově a rozjezd v Rájci

26. 1. 2019

Minulou neděli proběhlo v Obecním domě ve Spešově slavnostní vyhlášení výsledků Okresní běžecké ligy pro sezónu 2018. Okresní běžecká liga nabízí průběhem celého roku dostatečný počet závodů pro všechny naše atlety, ale jen někteří tuto možnost využili natolik, aby si mohli ve Spešově převzít zajímavé ocenění. Zástupce na stupních vítězů jsme měli téměř ve všech kategoriích. Bohužel jen na stupíncích pro starší žactvo nikdo z atletů AK Blansko Dvorská nestál. Nutno podotknout, že v této kategorii by postačila chlapcům či děvčatům lepší účast a bedna by z toho jistě byla.

Nejlépe si vedli Lucka Kniesová a Dušan Lát, kteří v kategorii přípravek obsadili shodně druhá místa. Lucka i Dušan měli ve svých kategoriích velmi silné soupeře a tak je toto umístění velice hodnotným výkonem. Lucku Kniesovou doplnili na bedně ještě Ema Králová, která s vybojovala třetí místo. Věříme, že se jí takto bude dařit i v sezóně nadcházející. Čtvrtým mušketýrem ve Spešově byl Kryštof Kroupa, který si vybojoval třetí místo v kategorii mladších žáků. Pro něj to byla poslední medaile mezi mladšími žáky, neboť letos jej čeká už starší žactvo.

Všichni jmenovaní si také došli pro jednu z medailí v soutěži Žákovská liga Tajovský reality. V této nejde tolik o dosažený čas či bodový zisk, ale postačí se závodu zúčastnit. Tedy i pro naše atlety, kteří nemají ambice v závodech vítězit, možnost jak získat zajímavou medaili. Navíc Lucka a Dušan chodili na závody tak často, že v této soutěži získali zlatou medaili (měli 9 a více závodů) a šli do losování o zajímavé sportovní ceny. No a na Lucku se štěstí usmálo a vyhrála fitness náramek. Lucka říkala, že zatím neví, jak se ovládá, ale až na to přijde, tak s ním jistě vyběhne.

A to byl v případě Okresní běžecké ligy konec jedné sezóny, nicméně tuto sobotu se rozjela sezóna další. Opět to bylo v Rájci – Jestřebí a opět běžce počasí nešetřilo. Loni byla ledovka, letos celkem intenzivně sněžilo. I přes nepřízeň počasí se na startu objevila řada našich atletů. Bohužel nutno konstatovat, že se stále jedná o stejná jména. Všem jim však patří poklona, že společně se svými rodiči do takového psího počasí vyrazili a snažili se urvat co nejlepší výsledek.

Tentokrát začnu od těch nejmenších. V té nejmladší kategorii, nás reprezentovala Martinka Sedláčková, která si vybojovala na trati 200 metrů 10. místo. V této kategorii běžela i sestra Ríši Kacetla – Simonka, která skončila na 13. místě.

Již zmíněný Ríša vyběhl na trastu 600 metrů, což pro Ríšu znamenalo téměř maratón. Velice pěkným technickým krokem si doběhl pro 10. místo. Na stejnou trasu v dívkách vyběhla Rebecca Žáková. Ta už je podstatně zkušenější a vybojovala si 8. místo. Holky byly v cíli namačkané v několika sekundách a na třetí místo to bylo jen o 8 sekund.

Ve starších přípravkách nás na 800 metrů reprezentoval Bruno Klimeš. Kluků bylo na startu celkem 19 a Brunovi se podařilo urvat 9. místo. Přece jen není na takovou porci metrů zvyklý, ale je teď tím starším ve své kategorii a tak to musí náležitě využít.

To stejné platí i pro Báru Kroupovou. Ta také běžela 800 metrů a bylo z toho 10. místo. Ve startovních poli jí doprovázela Anička Valášková, která doběhla na 11. místě. Možná je pro holky tento výsledek zklamáním, ale raději ať jej berou jako motivaci do dalšího trénování a závodění. Jak se říká, každý den není posvícení.

V případě mladšího žactva si takový šok zažil i Dušan Lát. Byť na tréninku dře velmi zodpovědně, tak dneska mu kluci dost utekli a bylo z toho jen 15. místo. Jistě lze souhlasit, že trasa v Rájci je náročná a je mladším ve své kategorii, ale kluků ročník 2007 bylo před Dušanem celkem sedm z toho tři z okresu.

To Lucka Kniesová s děvčaty ročník 2006 už v mladších žákyních statečně bojuje po několikáté. I pro Lucku je kilometr velká porce, ale bylo na ní jednoznačně vidět, že bojuje, co jí síly stačí. S plným nasazením to pak bylo 11. místo.

Mezi staršími žáky svou kůži lacino neprodal Kryštof Kroupa. Tomu se dnes v Rájci dařilo úplně nejvíc, a byť to nestačili na bednu, tak z toto bylo krásné 4. místo. A i Kryštof do toho šel na 100%.

Jeho tréninkové parťačce Elišce Široké to dneska v Rájci zřejmě chutnalo úplně nejméně. Závodní výpadek na delších tratí byl znát a věříme, že Eliška se na delší distance opět vrátí a dokáže prodat to, co nabírá v trénincích. Určitě to tam někde je, jenom možná stále nenašla klíč, kterým odemkne své skryté rezervy. Pro dnešek to bylo 10. místo.

Mezi muži náš klub reprezentoval Stanislav Široký, který celkově doběhl na 10. místě a ve své kategorii vybojoval 3. místo. Na startu jej doplnil navrátilec Tomáš Večeřa. Ten byl celkově na 12. místě a ve své kategorii na 8. místě. Gratulujeme.

https://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/Okresni_bezecka_liga_Vyhlaseni_vysledku_Spesov_20._ledna_2019/

https://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/Rajecka_desitka_26._1._2019/

Trenéři WVW