Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Pocovidový“ atletický restart

8. 9. 2021

 

Letošní karanténa a s ní spojená opatření zastavila slibně rozjetý tréninkový proces atletům ze školního atletického klubu. Když už si těla i mysl zvykla na zatížení a začalo se dařit … udeřila další vlna covidové nákazy a s ní přišlo i uzavření škol a konec tréninků.

S koncem jara však přišlo rozvolňování a hned jak to bylo možné, začali jsme opět trénovat. Mimo pravidelné setkávání na atletickém oválu jsme zařadili i pravidelné pohybové akce o víkendech a první úspěchy nenechaly na sebe dlouho čekat.

Ema Králová a sourozenci Kacetlovi obsadili 1. a 2. místo v početně plně obsazeném závodě OBL. Dorostenec Kryštof Kroupa se na Mistrovství Moravy a Slezska představil ve třech velmi odlišných disciplínách – 100m, skok vysoký a 1500m. V poslední jmenované disciplíně, tento „univerzální voják“ získal 4. místo.

    Poslední trénink tohoto školního roku měl emotivní nádech. Náš dlouholetý svěřenec Kryštof Kroupa opouští jako student naši ZŠ a od příštího roku bude žákem SŠ.  Navzdory tomu, že proběhlo s Kryštofem tradiční rozloučení, budeme velmi rádi, když Kryštof bude i nadále docházet (v rámci možností) na tréninky.

   Ať tak či onak, Kryštof svým působením u nás v atletice "napsal" krásný atletický i lidský příběh. Ač v počátcích závodil i trénoval s atlety, kterým bylo naděleno o trošku více pohybového talentu, Kryštof svou zarputilostí, poctivostí a pracovitostí mnohé z nich zanechal svými výkony dalece za sebou.  Pro řadu našich svěřenců je tím nejlepším vzorem. Neštítí se žádné atletické disciplíny, je velmi komplexním atletem, který dokáže kombinovat krátké i dlouhé překážky, steepl, vytrvalostní běhy i skok vysoký. V řadě disciplín překonal klubové rekordy (výška, překážkové běhy různých distancí).

  Držíme Kryštofovi palce v nové životní etapě, všem našim atletům přejeme pohodové prázdniny a doufejme, že se v září setkáme zdrávi a snad i bez dalších sportovních omezení.

Martin Weinhöfer

 

ea3f6dfa-3467-492b-989b-6487e6919c4c--1---1-.jpegkrystof.jpg