Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.kolo soutěže družstev atletické přípravky

28. 5. 2018
Krásné atletické počasí, perfektní organizace a neskutečná bojovnost atletické drobotiny - společné jmenovatele 1.kola soutěže družstev atletické přípravky.
Rád bych hned v úvodu poděkoval rodičům za spolupráci při soutěži družstev. Ač jsme nejmenším klubem, tak díky kvalitně připraveným atletům jsme včera dokázali obstát v konkurenci mnohem početnějších klubů. V kategorii hochů jsme dokonce neobsadili všech 8 možných atletů, ale jen 6 (a to pouze tři ročník narození 07). U dívek jsme nasadili dokonce dívky ročník 2009/2010 a i ty dokázaly zajistit body, což mluví samo za sebe. Pakliže se nám podobný kousek povede i 5.6. - máme jistý postup na Mistrovství Moravy (ovšem vyžaduje to maximální účast atletů z kategorie přípravky).
Rád bych vyzdvihl neskutečnou zodpovědnost, se kterou takto malé děti přistupovali k soutěži.  Vše bylo podtrženo kolektivním pojetím a perfektní diváckou kulisou z řad našich atletů a rodičů. Jedinou vadou na kráse byly dvě propíchnuté pneumatiky.
Naprosté absolutorium jsme měli v dálce, kde naši čtyři kluci obsadili první, třetí, čtvrté a páté místo (Hynek novým OR). Zkušenost a perfektní kondici předvedl Bruno s MartinemTomáškem v běhu na 300m. Perfektní bojovnost a další body zajistil Tomáš s Martinem Grünwaldem (oba OR) v bězích a především v dálce.
U dívek jsme měli dokonce pouze dvě zástupkyně 07 (Lucka a Klára) a ty se pěkně činily.
 Kláru Vahalovou doneslo vaše roztleskání v dálce až na druhou příčku (další body zajistila na 60m a ve štafetě). Emičku na třetí a další body přidala Becky. Báru jsem poprvé viděl takto soustředěnou - což se projevilo dalším bodovým ziskem v nasazených disc. Lucka opět předvedla svou univerzálnost - kam šla, tam sbírala body do naší společné kasičky. Emička Králová kralovala navíc v bězích.
Ohromnou technickou kvalitu předvedla Anička s Rozárkou (teprve 09) v hodech, kde zajistily další body a velmi dravě a suverénně si počínaly ve štafetě, kterou perfektně zahájil Hynek i Tomáš.
Celkové druhé místo naznačilo velké šance do druhého rozhodujícího kola. Dušan Lát celkově nejvíce bodovaný hoch 31 bodů (2x 1.místo a 1x 2.), Lucka s Emou se dělí o druhou příčku nejbodovanějších dívek a ostatní atletky a atleti to neměli k nim moc daleko.
Výsledky dávají naději na postup:
1. Orel Vyškov A (domácí)
2. AK Blansko Dvorská
3. Kuřim A
4. Orel Vyškov B
5. Kuřim B
 
Ještě jednou děkuji rodičům za podporu, trenérům za přípravu atletické drobotiny - neboť odvedli perfektní práci a u tak malých dětí je to obzvláště nelehké.
Zvláštní dík patří atletům, počínali si velmi uvědomněle a navíc povýšili tento individuální sport na úroveň kolektivních sportů. 
M Weinhöfer