Jdi na obsah Jdi na menu
 


3 krát zlaté jarní - zimní Hraběnčino běhání

29. 12. 2023

Velice vydařený závěr běžeckého roku se odehrál ve středu 27. prosince 2023 v Petrovicích u Blanska. Na 28. ročníku závodu Hraběnčino běhání se prezentovalo několik atletů z AK Blansko Dvorská a rozhodně byli vidět. Některá naše želízka v ohni byla sice pouze v pozici fanoušků (Patrik Buš, tatínek Jan Kacetl), ale ti skutečně závodící, nám udělali velkou radost.

Jako první se postavil na start mladšího žactva Ríša Kacetl. Tři okruhy kolem návsi (celkem 900 metrů) už závodníky prověřilo a Ríša ukázal, že už má zase formu. Vybojoval 2. místo a na stupních vítězů měl velkou radost. Další zástupce jsme měli v kategorii přípravky dívky. Zde se na start postavila tři děvčata. Marťa Sedláčková, Amálka Matějková a Ema Kotlánová. Děvčat bylo na startu celkem 12 a hned na začátku došlo ke karambolu a jedna z dívek upadla na zem. Karambol se naštěstí našim děvčatům vyhnul a tak mohly kroužit oba okruhy. Ema Kotlánová byla od začátku v čele a první místo si udržela až do konce. Amálka Matějková byla pátá a Marťa Sedláčková těsně za ní na 6. místě. Mezi 3. a 6. místem byl rozdíl pouhé 2 sekundy.

Další náš zástupce, resp. zástupkyně byla Sofie Vavříčková. Ta, v kategorii 2014 a 2015, oběhla jeden okruh neskutečnou rychlostí a doběhla si pro zlatou medaili. Rozběh byl společně se stejně starými chlapci, ale Sofie doběhla první i v celkovém pořadí.

Pro zbývající kategorie již byla připravena trať na 100 metrů. V kategorii školáci (2016 a 2017) závodil Filip Buš a také si doběhl pro zlatou medaili. Také to bylo stylem start - cíl. V předškolácích jsme měli zastoupení jak mezi děvčaty tak mezi chlapci. V děvčatech si pro 2. místo doběhla Ola Vrtílková a její bratr Jindřich doběhl až do cíle a bral krásné 6. místo.

Díky tatínkovi od Kristýnky Sloukové, jsme měli zastoupení v hlavním závodě a Petr Slouka se s tratí 5,2 km porval se ctí a doběhl s úsměvem na rtech.

 

Pár obrázků ze závodu zde https://www.rajce.idnes.cz/okresni-bezecka-liga/album/hrabencino-behani-27-12-2023

 

Za tým trenérů AK Blansko Dvorská přejeme krásný rok 2024 a především hodně zdraví a životního optimismu.