Jdi na obsah Jdi na menu
 


AK Blansko Dvorská se ve Sloupě neztratil

19. 9. 2022

Spíše než babí léto, připomínala minulá sobota ve Sloupě konec listopadu. Zataženo, studený vítr a občas déšť. To vše odradilo spoustu závodníků, ale ne všechny. Mezi ně patří i Richard a Simča Kacetlovi, Martinka Sedláčková a minizávodnice Ola Vrtílková. Ti všichni se postavili na start svých rozběhů v tradičním Běhu Moravským krasem, který je každoročně pořádán na atletické ovále u Základní školy Sloup na Moravě.

První vystartovala Martinka Sedláčková. Čekalo jí 600 metrů a vedla si velmi dobře. Od začátku se držela včele a první dvě závodnice měla na dohled. V posledním kole, ale sil ubylo a Martinka doběhla na pěkném 4. místě. V dalším rozběhu šel do boje Ríša Kacetl. Na startu se trošku hledal a byl zavřený uprostřed startovního pole. Na první rovince se už ale propracoval na třetí místo a postupně se prodíral vpřed. Byl to takticky vyzrálý výkon a Richard z něj vytěžil maximum. V cílové rovince zapnul motory na plno a vyhrál. Po Ríšovi šla na řadu jeho sestra Simča. Tu čekalo 300 metrů a sedm soupeřek. Bohužel je Simča ve své kategorii ten mlaší ročník a děvčata ročník 2013 byla nakonec před ní. Simča bojovala statečně, ale byla to jen bramborové 4. místo. Simča určitě nemusí smutnit. Příští rok se karta obrátí a bude to jistě i bedna.

V kategorii nejmladších děvčat sbírala zkušenosti Ola Vrtílková. V záplavě děvčat o dva nebo tři roky starších neměla ambice na umístění, ale cílem proběhla s úsměvem a to je hlavní.

https://akbd.rajce.idnes.cz/18092870/

 

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS