Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti z Dvorské „žijí i vertikálně“

5. 10. 2022

Další víkendová sportovní „adventura“ dokonale prověřila silové schopnosti a psychickou odolnost našich atletů. Kolmé stěny, „ houpající se lávka“, lano nad roklí a další náročné pasáže byly pro atlety pořádnou porcí dřiny, ale i zábavy.

Při prvním pohledu na kolmou stěnu, se většině rodičů i atletů začaly hlavou honit stejné myšlenky – „jak toto dáme“, „to jako myslí opravdu vážně“, „nespletli jsme si místo“,...  „Nebojte se, nespletli, myslíme to vážně a určitě to zvládneme“.  Po úvodních třiceti metrech kolmého výstupu si  už postupně všichni zvykli na výšku a osvojili si způsob jištění. To, co se zdálo být na začátku nemožné, začalo se postupně jevit jako zábavné. Postupně se začaly stírat rozdíly mezi dospělými a drobotinou – na stěně jsou si všichni rovní, vzájemná podpora se stává běžnou součástí a věkové rozdíly se stírají. Po první etapě následovala druhá a nejdelší závěrečná už  byla jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Gratuluji nejmladší účastnici Barunce Králové k úspěšnému zdolání vrcholových partií, všem zúčastněným za pohodový průběh a zase někdy, někde, vertikálně,...

 

 

 10.jpg

MW