Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běh Černou Horou přinesl medailové úspěchy

8. 5. 2023

Sváteční ráno přineslo sluníčko, ale také svěží severní vítr. Naštěstí pro atlety z našeho oddílu nebyl vůbec krutý a tak nám to v Černé Hoře pěkně cinkalo. Účast byla solidní a na start se postavili i méně tradiční závodníci. O to větší radost byla z dosažených výsledků. 

Startovalo se od těch nejmenších a ve třetím rozběhu hnal startovní pole před sebou elév Jindřich. Byl jednoznačně poslední, ale úsměv na tváři mu to nijak nekazilo. Hned v dalším rozběhu, dívky ročník 2019, startovala jeho sestra Ola a ta si brousila zoubky na medaili. A nabrousila si je pořádně. Byly to nervy, ale doběhla si pro zlato a měla obrovskou radost. Další naši atleti se na start postavili až po vyhlášení výsledků těch nejmladších a pak už to šlo ráz na ráz.

V kategorii děvčat 2014 se nijak nenechala zaskočit Simča Kacetlová a vyrazila jako střela hned po startu. 600 metrů byla pořádná porce, ale Simča to zvládla a brala zlato. Pak následovaly dívky v kategorii přípravek. Na startu bylo celkem 18 děvčat a my měli tři želízka v ohni - Amálku, Marťu Sedláčkovou a Beátu Sedláčkovou. Holky už běžely kolem rybníka a téměř 900 metrů byla také pořádná dřina. Amálka měla dostatek sil a bral bronz. Beátka mocně finišovala a je to 5. místo a Marťa Sedláčková vybojovala 7. místo.

V kategorii mladších žáků nás reprezentoval Ríša Kacetl a statečným výkonem si doběhl nejen pro 3. místo, ale také pro cenné body v bodování Okresní běžecké ligy. Jeho parťačka Sabina Vrbasová si také ukousla pořádný krajíc a na trati 1.000 metrů doběhla na krásném 5. místě.

Všem závodníkům patří velká gratulace a pevně věřím, že v dalším čistě běžeckém závodě se objeví i ostatní atleti. Možnost bude na konci května v Ostrově u Macochy.

img_0606.jpgimg_0613.jpgimg_0603.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

https://akbd.rajce.idnes.cz/8._5._2023_Beh_Cernou_Horou/

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS

Foto ze stupňů vítězů: Jan Kacetl