Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blanenská desítka a MMaS družstev v Uherském Hradišti

20. 9. 2019

Blanenská desítka, finále soutěže družstev

Víkend 14. a 15. září nabídl jak pěkné počasí tak i běžecké a atletické podniky. Byla škoda tuto kombinaci nevyužít a velká část atletů AK Blansko Dvorská tak skutečně udělala. První možnost se týkala všech a šlo zde o běžecký závod Blanenská desítka, který se uskutečnil v sobotu. Druhá nabídka byla jen pro starší žáky a jednalo se o Mistrovství Moravy a Slezska v soutěži družstev. Naši tři atleti hostovali za AHA Vyškov a zamířili do Uherského Hradiště.

Blanenská desítka nabídla malým běžcům tři varianty tratí. 1.500 metrů pro mladší a starší žáky, 400 metrů pro ročníky 2008 a 2009 a 200 metrů pro ročníky 2010 a mladší. Na nejdelší distanci se postavil pouze Kryštof Kroupa, který však bojoval statečně a umístil se na 3. místě – mezi okresními běžci zvítězil. Na 400 metrů jsme měli jenom dvě bojovnice – Barču Kroupovou a Emu Královou. Barča běžela velmi statečně a patří jí 8. místo. Na Emču už toho bylo za celý den až příliš a po náročném závěru skončila na 15. místě. Z dopoledne už měla za sebou bednu na in-line bruslích a koloběžkách. Kombinace fyzické námahy a smaženého sýra v žaludku si vybrala daň. I to k atletice patří a je to další zkušenost. V kategorii 2010 – 2013 nás zastupovala Becky Žáková, která skončila na 8. místě a Martinka Sedláčková, která doběhla na 18. místě.

Druhý den v Uherském Hradišti nás reprezentovali Kryštof Kroupa a loučící se Adam Nečas a Matyáš Dankovský. Adamovi se v neděli vůbec nedařilo a absolvoval pouze 100 metrů překážek. S výsledným časem 16,49 s na body nedosáhl. To Matyáš si vedl podstatně lépe. Svůj rozběh vyhrál a časem 15,73 s bral 3 body. Pak se postavil ještě na start 200 metrů překážek a časem 30,7 s přidal další 1 bod. Kryštofa Kroupu čekala výška a 1.500 metrů. Ve výšce to bylo velice vydařené a výkonem 159 cm se umístil celkově na 9. místě a vybojoval 2 body. Na závěr si dal náročnou vytrvalost a časem 4:54,21 se umístil na 5. místě a bral 6 bodů. Svým ziskem 8 bodů se stal jedním nejvíce bodujícím atletem AHA Vyškov. Poctivá práce se opět ukázala. Sestava AHA Vyškov byla dosti oslabena a tak to nestačilo ani na první desítku, ale jistě se cení bojovnost všech zúčastněných.

Adam Nečas i Matyáš Dankovský se s našim oddílem rozloučili, a tak jim přejeme, ať se jim daří. A všem ostatním, kteří zůstali, přejeme, ať s námi vydrží co nejdéle a hrdě reprezentují náš oddíl.

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS