Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boj o první místo ve Skalici nad Svitavou

16. 4. 2023

Skutečně nehezky deštivý závěr pracovního týdne, mohl vnést chmurné myšlenky mezi atlety, kteří se chystali na běžecký závod ve Skalici nad Svitavou. Naštěstí se ale v sobotu dopoledne vyčasilo a závod, ve všech kategoriích, mohl proběhnout. Jak bylo avizováno tak se ve Skalici nesbírali pouze medaile za umístění jednotlivců, ale nakonec se sečetlo i pořadí klubů a předal se pohár v Boji o 1. místo. Účast našich atletů byla hojná, ale vzhledem k naší rozsáhlé členské základně, mohla být jistě i hojnější. Tak snad příště.

Závodit se začalo od 10.30 hod. a na distanc 100 metrů se postavili ti úplně nejmenší. V kategorii roč. 2020 a mladší si pro 4. místo doběhl Jindřich Vrtílka. V kategorii nejmladších přípravek si pro 7. místo doběhla jeho sestra Ola. Poté se již běhalo na trase mimo areál fotbalového hřiště. Jako první naše barvy reprezentovala Simča Kacetlová a bylo to zlato a první bodíky do společného zúčtování. Pak vyběhly na trať 500 metrů děvčata v kategorii přípravek. Byl to jeden z nejvíce obsazených rozběhů. Celý závod se v čele držela Vendula Kašparová, která systémem start - cíl i zvítězila. V těsném závěsu za ní si pro premiérové 2. místo doběhla Johanka Pernicová. Beátka Sedláčková také bojovala statečně a v cílové rovince se probojovala až na 5. místo. Děvčata běžela zodpovědně a s plným nasazením.

Posledním želízkem v ohni byl Ríša Kacetl. Ten po delším tréninkovém výpadku znovu hledá formu, ale bojovnost mu rozhodně nechybí. Perfektně plnil pokyny, které dostával během závodu a postupně se propracoval na kontakt se svým soupeřem. I finální výběh do kopce nevypustil a snažil se posunout na vyšší příčku. Přes všechnu snahu se to nepodařilo, ale 3. místo je jistě sladkou odměnou.

Při vyhlášení poháru za Boj o 1. místo byly zaznamenány lehké pořadatelské nepřesnosti, ale nakonec si pro pohár došli zástupci spojených atletických oddílů blanenských. Byť AK Blansko Dvorská a AK Ludvíka Daňka Blansko lze ve výsledcích snadno odlišit, tak body nám byly započítány společně. Pořadatel protest odmítl a tak nám pohár zůstal. Sobotní dopoledne se vydařilo a nemůžeme se dočkat na další společnou akci. A jak již bylo napsáno v úvodu - věřím, že v hojnějším počtu.

https://akbd.rajce.idnes.cz/Skalicka_desitka_15._4._2023/

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS