Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další úspěšný pětiboj

22. 6. 2017

20. 6. se ve Vyškově za velmi teplého počasí odehrál ADEX atletický pětiboj, přesně den po vícebojích AKBD. Druhou porci této všestranné atletické disciplíny si dopřála Stela Škvařilová, Adéla Dekanová, Kryštof Kroupa, Adam Nečas a Matyáš Dankovský. Mezi osazenstvem nebylo žádného favorita, startovní pole bylo velmi vyrovnané a tak nastala krásná “přetahovaná” o každý bodík.

Vše začalo nad překážkami, kde obě dívky předvedly svůj standardní výkon, kterým nezaostaly daleko za prvními místy. V hodu si Stela připsala pár bodů navíc a posunula se v průběžném pořadí dopředu. Téměř  48 m dlouhý hod Adély znamenal pořádný bodový příděl. V dálce dívky zaznamenaly lehký pokles v průběžném pořadí, stejně tak i na 60m. Atletická hra o pěti dějstvích tak čekala na své závěrečné rozuzlení, kdy pořadatelé vhodně zařadili vytrvalost dříve, neboť teplota na rozpáleném stadionu neustále vzrůstala. Druhé a třetí místo v běhu na 800 m vlilo optimismus do žil a čekalo se na vyhlášení. Celkové 5. místo pro Stelu a 2. pro Adélu jim budiž zaslouženou odměnou.

Mezi hochy to bylo ještě těsnější. V úvodní disciplíně se odehrál překrásný souboj mezi aktuálně nejrychlejšími překážkáři na JM. Velmi potěšující bylo 1. a 2. místo pro naše atlety a dokonce pro Matyáše s novým osobním rekordem pod 10 s. Vítej Matyáši v “devítisekundovém” klubu a zařadil jsi se mezi další naše dřívější svěrěnce, kteří toto dokázali: Ondra Tichý, Zamazal, Michaela Hrubá, Dominik Zouhar. Věříme, že jen otázkou času, kdy se mezi ně zařadí i Adam.  Tři atleti s časem pod 10,5 a dalších pět atletů s časem pod 12s na překážky jen dokumentovali kvalitu startovního pole. Aby toho nebylo málo i Kryštof dokázal zaběhnout nový OR. 

Míček patří mezi naše kvalitní disciplíny a stejně tak tomu bylo i dnes (Adam s Kryštofem s novým OR). Ve sprintech Matyáš zaznamenal další zlepšení a pak přišla dálka. O den dříve, rovněž ve víceboji, jste asi “vystříleli prach”, protože dnes byla dálka naší nejproblematičtější disciplínou. Opět soutěž dostala nový náboj, kdy ostatní atleti “zavětřili” možnost se posunout v celkovém pořadí, a tak se rozhodovalo v závěrečné disciplíně, kterou snad žádný z vícebojařů nemá rád. Dík soustředěnému výkonu vše ale dopadlo perfektně: Matyáš první s novým OR na překážkách, sprint a celkově i v pětiboji, Adam  třetí a Kryštof, který zatím sbírá zkušenosti v této náročné disc.12.

Blahopřejeme, působili jste již velmi kultivovaným dojmem. Mimo to Matyáš vede průběžné tabulky kraje ve víceboji i na 60m překážek. Rovněž v předních místech tabulek figuruje i Adam.

Je znát, zde už máte v atletice něco za sebou.

Gratulujeme,

WVW

Fotky dokumentující pohodovou atmosféru dodame