Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děti z atletické školky udělaly velký pokrok

20. 6. 2014

  V září loňského roku se konal první trénink tříletých, i mladších, dětí (v rámci atletické školky při AK Blansko Dvorská). Atletická školka se tak stala právoplatným prvkem našeho tréninkového systému

17. 6. se konal poslední trénink tohoto školního roku. Při pohledu na 3 až 4 leté atlety, by jen málokdo věřil, že je možné udělat tak velký pokrok za tak krátkou dobu.

Jen naučit se odrazit z pohybu je v tomto věku nelehký úkol, stejně tak jako naučit se seskakovat a "poprat se" s jednoduchými gymnastickými prvky. Tréninkovou činnost vám přiblíží krásné fotky od paní Grünwaldové na následujícím odkazu:

https://www.dropbox.com/sh/ejiszss761nhb1y/AADsc2CizwP3MBEY6Wf2fL7Fa

 Případně je možné si připomenout zimní přípravu z fotek našeho klubového fotoarchivu na: http://akbd.rajce.idnes.cz/Cviceni_3letych_prtat_podzim_2013/

Specifikem této skupinky je i to, že celý tréninkový proces zvládají od začátku bez přítomnosti a bez dopomoci rodičů, pouze pod vedením trenérky (tím je limitován celkový počet dětí).

 

clvvkkfhftznwqthze5yifcfa668dgck2uxe71hchq3xlcbh08a1zut2fv4qy8te.jpg

 

Děti se především soustředily na rozvoj základních pohybových stereotypů,  rozšiřovaly si svou motoriku o další pohybové vzorce a zaměřovaly se na koordinační cviky. A hlavně to byla legrace a radost z pohybu:-)