Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doubravice. Tři zlata a ještě více.

4. 6. 2023

Jinak než zhodnocením počasí, nelze začít článek  o běžeckém závodu Svitavakros, který proběhl tuto sobotu v Doubravici nad Svitavou. Sluníčko sice mělo sílu a hřálo co to šlo, ale ledový severák byl silnější a spíše než červen to připomínalo začátek října. Naštěstí se naši atleti na tratích pořádně oháněli a zima jim určitě nebyla. Navíc je pak hřáli na hrudích krásné medaile. Takže vlastně pohoda.

Na startu se objevilo dost nováčků a bylo velice fajn, že sbírali první zkušenosti v závodě, kde pády nebolí a vzdálenosti nejsou nijak vražedné. Apolenka Kratochvílová společně s Olou Vrtílkovou závodily na 100 metrů. Apolence se závod vyvedl a i když z toho nebyla medaile, tak to bylo pěkné 5. místo. Pro Olu to v sobotu nebylo úplně to pravé ořechové a tak proběhly první závodní slzičky.  Tak příště. Za chvilku startovali kluci a na stejné trati to zacinkalo Filipovi Bušovi. Již po startovním výstřelu nenechal nikoho na pochybách, kdo bude vítěz. Věkové rozložení kategorie bylo  přívětivé a tak si šel Filda pro zlato.

Velice hezký pohled byl na start mladších přípravek. Z osmi startujících jsme měli na startu pět zástupců. Sofie Vavříčková, Daniela Kratochvílová, Simča Kacettlová, Adélka Navrátilová a Lucka Nečasová. Děvčata čekalo jedno kolečko a po startu vyrazily vpřed jak střely. Lucka Nečasová bohužel upadla a tak na čelo trošku ztrácela. Včele se držela Danielka, těsně za ní Simča a pak Sofča. Pak se to začalo přesýpat a nakonec to bylo zlato pro Sofii Vavříčkovou, Danielka Kratochvílová byla stříbrná a Simča Kacetlová brala bronz. Super výsledek a plně obsazená bedna našimi atlety. Adélka Navrátilová doběhla na 5. místě a Lucka Nečasová doběhla osmá.

V kategorii přípravek děvčat nás reprezentovala Martinka Sedláčková, Johanka Pernicová a také Sofie Blažková, která sbírala první závodní zkušenosti. Děvčata běžela dvě kolečka kolem hřiště a závod měl velice podobný průběh jak minulý týden v Ostrově. Johanka se držela uprostřed startovního pole a před finišem se probojovala až na druhé místo. Opět to byl velice profesionální výkon. Marťa Sedláčková opět velmi zodpovědně odběhla celý závod a doběhla na 5. místě. Na Sofii Blažkovou to bylo v Doubravici moc a do cíle nedoběhla. Patrik Buš běžel hned v dalším rozběhu a opět si doběhl pro zlatou medaili. Tentokrát to nebyly takové nervy jak minule a Patrik si zkušeně držel za sebou oba soupeře z Elite Sport Boskovice. Opět mu patří velká gratulace. 

Poslední želízko v ohni byl Ríša Kacetl, který se ve startovním poli neztratil a společně s dalšími šesti žáky kroužil 1.000 metrů. První dva závodníci se Ríšovi přece jen vzdálili, ale třetí místo si Ríša vzít nenechal.

V Doubravici to byla opět pastva pro oči a srdce rodičů i trenérů mohlo plesat o sto šest.

https://petr731.rajce.idnes.cz/Svitava_kros_Doubravice_nad_Svitavou_-_zavody_deti/

https://petr731.rajce.idnes.cz/Svitava_kros_Doubravice_nad_Svitavou_2023_-_stupne_vitezu_deti/

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS