Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drobotina bodovala ve Sloupě i Prostějově

17. 9. 2023

Zatímco se Ema Králová chystala na svou disciplínu v Břeclavi, tak naši malí závodníci již měli hotovo ve Sloupě. Zde se uskutečnil již 59. ročník Běhu Moravským krasem a jako tradičně nabídl i tratě pro dětské kategorie. Aby si mohli mrňouškové zdřímnout po obědě, tak se startuje od staršího žactva k těm nejmenším. Jako první se na startu, v našem dresu, prezentoval Ríša Kacetl. Ovál u základní školy ve Sloupě již zná jako své boty, jen rok od roku přidává větší vzdálenost. Letos to bylo 800 metrů a Ríša vybojoval 2. místo. Bylo to jen těsně za jeho soupeřem z Ochozu u Brna. To bodování OBL bere Ríša 40 bodů. V kategorii přípravek nás reprezentoval Patrik Buš. Čekalo na něj, a samozřejmě i jeho soupeře, 600 metrů, což je poněkud větší porce než jsme zvyklí. Patrikovi to vůbec nevadilo. Závod si pohlídal a bezpečně bral 1. místo. Velice silně obsazená byla kategorie přípravek děvčat. Naše barvy hájily Beáta Sedláčková a Amálie Matějková. I děvčata čekalo 600 metrů. V cíli si pořadí prohodily. Amálka doběhla na 6. místě a Beátka na 7. místě. Dalších cenných kovů jsme se dočkali v kategorii mladších přípravek dívek. Na trati 300 metrů brala stříbro Sofie Vavříčková a bronz Daniela Kratochvílová. Ve stejné kategorii se na 4. místě umístila Simča Kacetlová.

Na trati 100 metrů jsme v kategorii chlapců měli Filipa Buše, který s přehledem svou kategorii vyhrál a bral tedy zlato. Velice pěkně si vedla i Apolenka Kratochvílová, která se umístila na 3. místě. Jako poslední se na start postavila Ola Vrtílková, která na trati 60 metrů sice brala brambory (4. místo), ale úsměv jí zůstal i po doběhu závodu.

V případě těch nejmladších je skutečně velmi důležité vést děti k pohybu, nikoli ke sbírání trofejí. Ať mají radost ze závodu samotného a nemají stres z toho, že nebudou mít medaili. To přijde až později. Buďme k dětem trpělivý a nemějme přílišné ambice od začátku. Věřte nám, určitě se vyplatí počkat.

Nedělní porci závodů završila Adéla Weinhöferová na Velké ceně Prostějova. Zde šlo sice prioritně o závody v hodu oštěpem a také 110 metrů překážek, ale pro žactvo tu byly připraveny jednotlivé disciplíny v hodu kriketovým míčkem, skoku do dálky a také sprint na 60 metrů. Náš oddíl reprezentovala Adéla Weinhöferová a nutno podotknout, že velice úspěšně. Hod kriketovým míčkem jí v poslední době skutečně sedí a tuto disciplínu ovládla. V dálce, která tedy není zcela její top disciplínou, si dala osobák (355 cm) a umístila se na 5. místě. Chuť si pak ještě spravila na sprintu na 60 metrů, kde vybojovala stříbrnou medaili. Krásné dvě medaile a na závěr foto s někdejším vícebojařem Romanem Šebrlem. No prostě neskutečná paráda.

Víkend to byl opravdu vydařený a věřím, že po přečtení těchto řádků vás to bude motivovat v další zodpovědné práci. Takže zítra v tradiční čas na značkách ;).

https://www.rajce.idnes.cz/akbd/album/velka-cena-prostejova-2023

https://www.rajce.idnes.cz/okresni-bezecka-liga/album/beh-moravskym-krasem-16-9-2023-autor-pavel-novak-sloup

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS