Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ema s Martinem zabojovali a zabodovali v Břeclavi

18. 9. 2020

V nejisté době stále měnících se covid opatření se ve čtvrtek 17. září 2020 odehrálo 1. kolo soutěže družstev mladšího žactva v Břeclavi. Ono se vlastně mělo konat již druhé kolo, ale jelikož minulý závod v Hodoníně byl zrušen, tak Břeclav dostala jedničku. V rámci hostování za AHA Vyškov se na ovál vydali Ema Králová a Martin Grünwald. Počasí doznalo zásadních změn a z téměř letních teplot jsme byli někde kolem 18 st. Celsia a navíc celkem znatelně pofukovalo. Naštěstí se naši atleti vhodně oblékli a ve společném zápolení i velmi pěkně zabodovali.

Ema Králová byla nominována na 150 metrů hladký, skok daleký a také vysoký. Z výšky měla trošku strach a možná i respekt, ale povzbuzování jejich parťaček z týmu neslo kýžené ovoce. Emča si udělala krásný osobák 130 cm, v disciplíně skončila na 3. místě a brala 8 bodů. Stejně tak si udělala osobák na 150 metrů. Zde to sice bylo celkově až 4. místo, ale výkon 22.08 s je parádní úspěch a navíc družstvu přihodila 7 bodů. Poslední vystoupení bylo v dálce, kde skočila svých standardních 461 cm a brala dalších 8 bodů. Stejně jako v dálce to bylo 3. místo. Také jejím přičiněním se děvčatům z AHA Vyškov podařilo postoupit do finále, které proběhne v úterý 22. 9. 2020 na domácí půdě.

Martin Grünwald se se všech sil snažil podpořit družstvo mladších žáků. Postavil se na start 60 metrů překážek a na zcela odlišnou distanci – 800 metrů  a také se podíval do vrhačského sektoru. Nad překážkami se Martinovi obecně daří, a i když se trošku pral s technikou, tak časem 15.11 s vybojoval 2 body. Překážky jsou velmi obtížná disciplína a z důvodu dlouhé tréninkové pauzy se cení Martinova bojovnost. Ve vrhačském sektoru si Martin udělal svůj osobák a výkonem 6,71 metru zabodoval a připsal týmu 4 body. Na trati 800 metrů se už bohužel tolik nedařilo. Martin dosáhl času 3:15 a tentokrát to bylo bez bodu. Je však nutné říci, že Martin by tímto tempem dokázal běžet ještě další 4 kilometry, ale jeho soupeři už nikoli. Tak věříme, že Martin své vytrvalecké vlohy prodá v budoucnu.

Tak jak letošní družstvo sedlo děvčatům, tak u kluků to je bohužel zcela opačná strana mince. Kluci skončili v Břeclavi až pátí a do finále ve Vyškově se tedy nepodívají. V loňském  roce to zase bylo opačně. Tehdy tahala za kratší konec děvčata.

Oběma atletům je na místě pogratulovat k jejich nasazení a držíme pěsti do dalších závodů. Třeba tuto sobotu v Moravské Třebové na vícebojích nebo ve Sloupu na běžeckých štacích. Součástí krajského finále soutěže družstev mladšího žactva ve Vyškově 22. 9. 2020 je i Mistroství mladšího žactva Jmk, takže půjde i o individuální úspěchy. Tak ať se daří.

 

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS