Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ema skáče dobře. Skáče ráda.

6. 9. 2022

Na konci srpna se Ema Králová zúčastnila dvou atletických mítinků. V rámci hostování za družstvo starších žákyň AHA Vyškov vyrazila v neděli 28. srpna do Zlína a o den později již v dresu AK Blansko Dvorská bojovala na 5. prázdninovém mítinku na Moravské Slavii v Brně.

Ve Zlíně se uskutečnilo semifinále Mistrovství Moravy a Slezska soutěže družstev staršího žactva. Soutěž družstev má vždy specifickou atmosféru, protože se bojuje pro tým a motivace je vždy vyšší. Ema byla přihlášena na 60 m a na její oblíbenou dálku. V dálce dala prvním pokus 529 cm a opět atakovala osobní rekord. Další pokusy již tak vydařené nebyly a poslední tři pokusy byly s přešlapem. Je vidět, že Ema efektivně využije druhý, třetí rozběh a pak se síly vytratí. Určitě je to na zamyšlenou pro trenéry, aby Ema silově vydržela celé finále. Se svým výkonem se Ema umístila na 3. místě a brala pro družstvo 8 bodů. V šedesátce postoupila do finále B a s dosaženým časem 8.68 s už to bylo bohužel bez bodu. Vyškovské družstvo bylo dosti oslabeno a tak to na postup do finále soutěže nestačilo.

V pondělí si v Brně dálku zopakovala, ale na místo 60ky běžela Ema 100 metrů. V dálce bylo vidět, že je utahaná a moc se jí nedařilo. I tak to byl pokus za pět metrů (506 cm). Na vítězku jí scházelo 8 cm a zřejmě i troška štěstí. Svoje pokusy měla hodně vyrovnané, ale žádným se bohužel neutrhla ze řetězu. Na 100 metrů se Ema tradičně nestaví, ale zkusila to a časem 13.77 s vybojovala celkové 8. místo. Ema skutečně skáče dobře a skáče ráda a budeme se společnými silami dosáhnout toho, aby co nevidět pokořila bájnou hranici 18 stop (549 cm).

Trenéři AK Blansko Dvorská WVWS