Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emča za ženy v Otrokovicích, drobotina v Ostrově

30. 5. 2022

Zatímco Ema Králová vyrazila sbírat zkušenosti v soutěži družstev za ženy v Otrokovicích, tak naše drobotina si vyrazila zaběhat na Šamalíkovu míli do Ostrova u Macochy. Emča hostuje za AHA Vyškov a za výkon ve dvou disciplínách se vůbec nemusí stydět. Čekal na ní sprint 100 metrů a její oblíbená dálka. V rozběhu stovky se jí moc nedařilo a postoupila pouze do finále B. Po domluvě trenéru však na své "béčkové" finále nenastoupila a šetřila síly na dálku. Tady to bylo také velice zajímavé. První dva pokusy přešlap a až třetí se povedl. Šla do finále a zde si výkonem 520 cm šáhla na pomyslné stříbro a do společné kasičky s ostatními ženami přihodila krásných 9 bodů. Emo, gratulujeme!

Žactvo, přípravky i ti nejmenší si zaběhali podstatně blíže domovu a v neděli to v Ostrově pořádně cinkalo. Ríša Kacetl a Patrik Buš své kategorie vyhráli a patří jim 1. místo. Beátka Sedláčková byla ve svém závodě druhá a Martinka Sedláčková byla třetí. Simča Kacetlová také vybojovala 3. místo a Terce Sedláčkové to uteklo o kousek, ale i pověstná "bramborová" se cení. Zvlášt pokud bychom porovnali výkony jejich soupeřek v jiných atletických disciplínách. Pod hlavičkou AK Blansko Dvorská startoval i Filip Buš, který vybojoval 2. místo a v kategorie nejmladších děvčat si pro zlato doběhal Oluška Vrtílková.

Všem atletům k jejich výkonům gratulujeme a kdo to nestihl do Ostrova, tak další dětské závody se konají již tuto sobotu v Doubravici nad Svitavou. Více info na stránkách OBL Blansko https://www.oblblansko.cz/index.php?page=propozice&navrat=terminovka&termin=208&rok_vyber=2022

Trenéři WVWS