Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hořická rokle byla důkladnou prověrkou vytrvalosti našich atletů

22. 10. 2017

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, se nenacházel rybníček Brčálníček, ale penzion U Strakatého koně na Hořicích. Tak nějak to vypadalo dnes na tradiční Hořické rokli. Mlha, která byla v Blansku celkem hustá, o 200 výškových metrů ještVě více zhoustla a závodníci na delších tratích měli možná problém najít tu správnou cestu. Nakonec všichni atleti z AK Blansko Dvorská tuto cestu našli a doběhli do cíle.

 

Naši nejmladší svěřenci startovali krátce po desáté hodině. Čekal je hromadný start,  běh na cca 100 metrů a cílová rovinka mírně do kopce. Na start se bok po boku postavil Vítek Grünwald a Elen Weinhöferová. V záplavě cyklistů, biatlonistů i lyžařů se tam trošku ztráceli, ale svými výsledky nakonec ukázali, že se nemají za co stydět. Vítek mezi kluky obsadil krásné 4. místo a Eluš mezi děvčaty vybojovala 6. příčku. Už i naši nejmladší začínají přicházet na chuť závodění a prodávají vše, co na trénincích nakoupí.

 

V přípravkách jsme měli již čtyři zástupce. Ema Královou, Barču Kroupovou, Hynka Škvařila a Martina Tomáška čekalo 400 metrů. Start v hloubi lesa naštěstí všichni našli a stejně tak bez velkého bloudění doběhli do cíle. V případě Emči a Hynka jsme zaznamenali lehké podcenění ze začátku závodu. Oba dva si ještě 100 metrů před cílem pohodově běželi na prvních místech, ale silná skupinka jim začala dýchat na záda a ve finiši to byl neskutečný boj. Emče to pak stačilo na 2. místo a Hynek uhájil pozici na stupních vítězů a doběhl třetí. Za ním doběhl těsně čtvrtý Martin Tomášek a Barča Kroupová v pekelném závěru vybojovala 5. místo.

 

Další trať už byla dlouhých 800 metrů a v náročném terénu to bylo pořádné sousto. Z našich zástupců bojoval Martin Grünwald a Dušan Lát a mezi děvčaty duo Lucka a Lucka (Knieosová a Zourková). Nutno podotknout, že na trať takovéto délky standardně netrénujeme a proto závod více vyhovoval vytrvalcům. Snad jen Lucka Zourková, by uvítala dvojnásobnou trať, což cyklisté a biatlonisté rozhodně jsou. I tak se s tím kluci a holky poprali důstojně. Dušan Lát vybojoval 4. místo a Martin Grünwald byl za ním těsně pátý. Stejně těsně za sebou byly i holky. Lucka Zourková se umístila na 9. místě a Lucka Kniesová byla desátá.

 

Našimi posledními zástupci byli mladší žáci a žákyně. Je čekalo 1.200 metrů a dalo by se říci, že výsledek byl obdobný jako u jejich o třídu mladších parťáků. Delší trať, náročnější terén znamenal, že dneska to bylo bez stupňů vítězů. Mezi chlapci se Adam Nečas umístil na 4. místě a Kryštof Kroupa skončil pátý. Eliška Široká se od začátku držela včele, ale postupně se startovním polem propadávala a dnes to stačilo jen na 4. místo. Stela Škvařilová si asi pořádně hrábla do rezervoáru svých sil a doběhla na 10. místě. Sice jsem zmínil, že na delší štreky náš trénink není zaměřen, ale jistě bylo v silách zejména mladších žáků, prodat vše co v nich je. Je důležité také taktika. Na začátku se svých soupeřů držet, v nepřehledných úsecích jít dopředu a na dlouhé rovince před cílem jít na 120%. Také jsou naši mladší žáci na tolik zkušení, že jim nebrání nic v tom, aby své tréninkové dávky rozšířili o společné víkendové výběhy do okolí Blanska. Věříme, že si naše rady vezmou k srdci a v nejbližších závodech nás o tom přesvědčí.

 

Foto na:

http://okresni-bezecka-liga.rajce.idnes.cz/Horicka_rokle_21._rijna_2017/

 

Výsledky na: 

http://www.oblblansko.cz/images/vysledky_2017/2017_10_21_Horicka_rokle.pdf