Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednou běžec, navždy běžec.

6. 7. 2022

"Hmm, co je dneska za den? Nejspíš pondělí. Ty bláho pondělí a zítra se běží Blanenská etapa MUMu. No docela jsem to letos zazdil. Potrénováno nemám vůbec a tak aspoň pořídím nějakou vhodnou obuv. Udělat si sandále z pneumatiky nestihnu a asi bych to v nich nedal. Skočím raději do Decathlonu. Mamko, vezmeš mě do Brna? Nemám tenisky na maratón"

Takto možná probíhalo pondělmí ráno u rodiny Szabóvých, když se Martin rozhodl, že by stálo za to, se připravit na Blanenskou etapu MUMu. A co je to ten MUM? Moravský Ultra Maraton. Od neděle do soboty sedm maratonských tratí v okolí Lomnice na Tišnovsku. Každý den porce 43 kilometrů. Pro ty méně otrlé je tu možnost absolvovat MiniMUM - 3 maratony za týden. A kdo má dostatek rozumu, tak si může v rámci Okresní běžecké ligy střihnout Blanenskou etapu. Je to 43 náročných kilometrů z ostrova Ludvíka Daňka na Hořice, pak do Černé Hory přes Malou Lhotu do Žernovníka a pak přes Kozárov do Lomnice.

Na tuto trasu se již několikrát vydal zkušený borec Standa Široký, ale letos jej doprovodil náš odchovanec a rokový baskytarista Martin Szabó. Již v minulosti si střihnul půlmaratónskou trať v okolí Lomnice a v loňském roce se na této trase umístil na 3. místě. Čas 1:50:50 je skvělým počinem a podle slov maminky na tento závod poctivě trénoval.

Letošní maratónskou trať dal bez přípravy a šel do toho pudově. Buď to půjde nebo to nepůjde. A ajhle, ono to šlo. Startoval z Blanska ve 14.00 hod. a šel s výkonostně méně kvalitními závodníky. Nikam se nehrnul a bylo to rozumné. Přece jen Blanenská etapa je skutečně masakr. Se Standou Širokým se krátce potkali někde na 35. kilometru a pak se za nedlouho potkali v cíli u základní školy v Lomnici. Přátelské objetí dokumentuje fotografie v cíli.

20220705_185134.jpg

https://oblblansko.cz/index.php?page=vysledky&termin_vyber=212

Oběma borcům patří velká gratulace a Martinovi ještě vzkaz "Na některé věci je potřeba si počkat a u tebe je vidět, že čekání se vyplácí. Běhej s radostí a lehkostí"

Trenéři WVWS