Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehnice tradičně odstartovaly letošní BBP

21. 11. 2014

17. 11. se sešli vyznavači běhů v Jehnicích u Brna, aby tak zahájili seriál deseti běžeckých závodů. Navzdory tomu, že vytrvalost byla v našem podzimním tréninkovém menu servírována velmi velmi velmi zřídka, tak si Adam Nečas (v konkurenci 64 běžců) doběhl pro pohár za 3. místo v bodovaných kategoriích.

4. místo získala Lucka Kniesová, kterou dokázaly předběhnout pouze starší běžkyně. Anička Kalincová první půlku tratě běžela velmi solidně, ale v druhé již působila unaveným dojmem, jako by před tím absolvovala dlouhý běh. Přesto dokázala doběhnout v první desítce a zajistit rovněž solidní bodový základ. Václav Kalinec v úvodu startu podlehl nepřehledné situaci davu šedesátky běžců a pád znamenal konec šance na kvalitní umístění. Kryštof Kroupa sbíral zkušenosti v takto těžkém závodě a jistě ještě bude mít dostatek příležitostí prokázat své běžecké schopnosti. Nechyběla ani Amálie Mullerová a Barča Kroupová.

Gratulujeme k perfektním výkonům, Adam Nečas se dnešním výkonem zařadil mezi naše běžce, kteří v Jehnicích dříve rovněž stanuli na stupních vítězů (Jelínek, Vrzalová, Fialová, Zamazal, Kniesová, ...).