Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kašparová z trojboje 3., Joha s OR na 60m

8. 5. 2024

Za nepříznivých povětrnostních podmínek jsme se ve Škodovce 105L s radiálními pneumatikami a ve standardním vybavením vydali do Třebíče na sprinterský trojboj. Nálada v autě byla perfektní, za zpěvu lidových písní nám cesta dobře utíkala po překonání 16. poledníku východní délky v Budišově jsme udělali malou zastávku na benzinové pumpě. Zde jsme zjistili, že tamní obyvatelstvo je přívětivé, nepodléhá rychlému životnímu tempu a velmi rychle jsme se zorientovali v místním dialektu. Po příjezdu na stadion panovaly následující povětrnostní podmínky:

vlhkost  - 98%, čerstvý JZ vítr o proměnlivé rychlosti.

Teplota, tlak a rosný bod:  10°C, 890 hPa, -14 °C.   Jistě chápete, že lepší podmínky jsme si na sprinty ani nemohli přát.  

Komu výše uvedený text přijde poněkud podivný - doporučujeme si pustit od Cimrmanů - Posel z Liptákova.

A teď zcela vážně:  Za počasí nikdo nemohl, organizace přesná, pořadatelé ochotní, pohodová a přátelská atmosféra, velmi početná a šikovná konkurenci u ml. žákyň. Původní plán byl - zajet si do Třebíče pro osobáček. To se splnilo pouze u Johy, která si zaběhla velmi solidní čas na 60m. Z předchozího dne "zakyselená" Áďa spíše bojovala s laktátem, ale i tak - zvládnout sprinterský trojboj v nesprinterském počasí  - je zkušenost k nezaplacení. Vendy vše uzavřela perfektním třetím místem, takže to i cinklo a byl důvod na zpáteční cestě opět ke zpěvu.

Gratulujeme