Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klostermannova studánka v komornější atmosféře

11. 10. 2016

 Po veleúspěšné sobotě v Kunštátě, byla neděle v Rudici podstatně skromnější. Není ani tak zásadní, že se nepodařilo ze dna Klostermannovy studánky ulovit tolik cenných kovů, ale více nás mrzí malá účast dětí našeho oddílu. Ano, počasí nebylo ideální. Bylo chladno a déšť byl na spadnutí. Nejsou však naši atleti již natolik zkušení, aby věděli jak se obléct a na nepřízeň počasí se nachystat. Já věřím, že ano, že to vše znají a že Rudice byla jen ojedinělý případ. Proto také spoléhám na to, že Hořická rokle příští neděli, bude místem maximálního nasazení jak v závodě, tak v účasti.

 

Proto veliká pochvala všem, kteří se nezalekli chladného nedělního rána a do Rudice vyrazili. Když začnu od nejmenších, tak v prvním rozběhu se na 100 metrů vydal Vítek Grünwald, který je stále ještě členem naší atletické školičky. Byť to na stupně vítězů nestačilo, tak Vítek svůj závod odběhl velmi svědomitě. V dalším rozběhu (370 metrů) už byla účast podstatně větší. Martin Grünwald celý rozběh vyhrál a na stupně vítězů ho mezi kluky podpořil i Martin Tomášek, který byl na 2. místě. Děvčata měla bohužel silné soupeřky a tak pro Emmu Královou to znamenalo 4. místo a pro Barču Kroupovou 6. místo. Zvláště v případě „tryskomyšky“ Emmy bylo zřejmé, že na poloviční trati by neměla soupeřky.

 

U přípravky, jmenovitě Adély Dekanové a Kryštofa Kroupy, se projevily komplikace se značením trati a její avizovanou délkou. Nějakým záhadným způsobem se z plánovaných 500 metrů stalo jen 300 a tak takticky zvolené tempo neneslo kýžené ovoce. Cenné kovy brali ti, kteří po startu ihned vypálili vpřed a pak byli příjemně překvapeni, že už jsou v cíli. Proto zřejmě ponaučení pro příště – ani na 500 metrů zbytečně netaktizovat a jít rovnou do čela.

 

Poslední kategorií žactva s naší účastí byly mladší žákyně. Zde se závodu účastnila Eliška Široká a Stela Škvařilová. Tady se děvčatům závod zrovna nevyvedl a v cíli čekalo na Elišku Širokou jen 3. místo a Stela Škvařilová doběhla na 4. místě a to jen o deset sekund později.

 

Zakončením nedělního dopoledne byl závod na 6 a 12 km. V závodě na 12 km jsme měli hned dvojnásobné zastoupení. Běželi Standa Široký a po nemoci se navrátivší Tomáš Večeřa. Oba bojovali srdnatě a statečně a se záludnostmi trati se prali jak lvi. Stanislav přemohl svou rýmu a běžel parádně. Od vítězství jej dělilo jen několik sekund a bylo z toho krásné 2. místo. Tomášovi to také sedlo. Po tréninkovém výpadku sice nemohl konkurovat dvojici Grün – Široký, ale bezpečně si doběhl pro celkové 3. místo. Moc jim to pak na stupních vítězů slušelo.

 

Tak tedy nezapomeňte a poznačte si do svých notýsků – příští neděli Hořická rokle, propozice jsou zde 

http://www.oblblansko.cz/images/propozice_zavodu_2016/2016_10_16_propozice_Horice.pdf