Jdi na obsah Jdi na menu
 


Listopadový písně od léta již zpívám :)

29. 11. 2019

Ještě nás čeká další závod BBP - v sobotu na Okrouhlé a listopad je za námi. Kdo nenechává věci na poslední chvíli ví, že to nebyl jediný listopadový běžecký závod a že formu bylo možno otestovat v Jedovnicích, Jehnicích nebo třeba ve Vyškově.

Jedovnice máme za rohem a tak se dala čekat početná účast napříč celým věkovým spektrem našeho oddílu. Nebylo tomu úplně tak, ale není každý den posvícení. Mezi mladšími žáky se opět začíná prosazovat Dušan Lát, i když to jde pozvolna. V Jedovnicích to bylo 7. místo. Stejně tak se po dlouhém výpadku vrací Ríša Kacetl, který se statečně popral s tratí dlouhou 260 metrů a vybojoval 13. místo. Snad ho smolná třináctka brzy opustí. Se stejně dlouhou tratí se hezky poprala Becky Žáková a vybojovala 5. místo. Nejlépe si pak mezi nejmladšími děvčaty vedla Martinka Sedláčková. V konkurenci více jak 20 soupeřek vybojovala 3. místo a brala tak bronzovou medaili.

Na tradičně velmi silně obsazeném prvním díle BBP v Jehnicích, to také nebylo úplně maximální nasazení. Chápeme, že rozběh s 50 dětmi není úplně tím nejlepším způsobem vstupu na běžecké tratě, ale někdy se prostě začít musí. Ostřílený harcovník Kryštof Kroupa je na silnou konkurenci zvyklý. Svým 1.500 metrů dal za 5:25 a vybojoval 7. místo. Na bednu měl ztrátu nějaký 13 vteřin, tak snad příště se posune ještě výš. Jeho sestra Bára Kroupová vystartovala právě ve velmi silném rozběhu (48 mladších žákyň) a doběhla na 25. místě. V ještě silnějším startovním poli (59 děvčat) si svou premiéru odbyla Kačka Redlichová. A nevedla si špatně. Obsadila 26. místo a ve třech sekundách bylo hned 10 děvčat.

Další možností si zazávodit byl Mikulášský běh ve Vyškově. Nejzkušenější zástupkyní našeho oddílu byla Becky Žáková, která společně s dalšími dvěmi děvčaty doběhla na 11. místě. V kategorii děvčat ročník 2012 a 2013 se blýskalo na lepší časy. Vendula Kašparová si doběhla pro parádní 2. místo a Martinka Sedláčková vybojovala 6. místo. To bylo za listopad zatím vše. Uvidíme co zítra na Okrouhlé.

A kdo v listopadu zaváhal nebo mu nemoc nedovolila vyrazit, tak nemusí smutnit. Příležitost jistě bude i po zbytek zimní měsíců.

Za AK Blansko Dvorská, trenéři WVWS