Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš Dankovský zlatý z vícebojů, ostatní opět vylepšují OR

1. 5. 2017

29. 4. se v krásném Svitavském areálu sešli vicebojaři a žadatelé o nominaci na LODM z pěkného kousku naší republiky (od Liberce, přes Pardubice až po JM regiony). O to více potěší, že naši atleti byli v této konkurenci hodně vidět.

Matyáš Dankovský dokonce vystoupal na nejvyšší stupínek. Cestu k celkovému vítězství si vydláždil OR na 60m př., v dálce a na 60m. Vše pojistil kvalitním hodem, tedy nejlépe zvládl všechna úskalí této nejnáročnější atlet. disc. a zcela právem odjíždí s nejcennějším kovem.

Jeho tréninkový parťák - Adam Nečas, dnes v dálce bez bodového přídělu, což znamenalo konec šancí do celkového pořadí vicebojů. Nicméně i Adam se činil a trhal osobní maxima jedno za druhým:  - další vylepšení času na 60m př., rovněž na hladké šedesátce. To, že je Adam bojovník potvrdil v závěrečné osmistovce, kde opět sundal další vteřiny ze svého maxima (2:35 už je velmi solidním časem). Škoda dálky, jinak by se oba chlapci seřadili na bedně vedle sebe, neboť Adam byl 3 x 2. v dílčích disc. víceboje, když první místo bral vždy jiný atlet.

Eliška Široká a Stela Škvařilová letos poprvé okusily nástrahy pětiboje a naznačily, kterým směr se budou ubírat jejich kroky na soustředění - dálkou.

O rok mladší Adéla Dekanová splnila svou misi, když vyhrála hod a zapsala si do úvodu sezóny velmi solidní výkon 46.40.

Nejmladší zástupce Anička Valášková měla o rok starší soupeřky. Navzdory tomu předvedla kvalitní výkony a mezi dívkami r. nar. 2009 by brala 3.místo. V následujíci kategorii, v přípravce, si Lucka Kniesová vylepšila hod míčkem a celkové 11.místo je velkým příslibem do dalšího ročníku.

Martin Grünwald si doskočil pro další zlepšení v dálce a úspěšné představení našich atletů zakončil Dušan Lát, který v celkovém účtováním získal 4. místo a příští rok jej čeká stále stejná kategorie.

Blahopřejeme,

WVW