Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovská soutěž přípravek

12. 9. 2018

Šibeniční poprázdninový termín - 6.9. se stal pro naše barvy osudný, neboť nemoci nechodí po horách, ale po lidech. Výsledkem bylo, že na finále soutěže družstev přípravek jsme jeli v silně ochuzené sestavě.

Navzdory tomuto nepříjemnému faktu jsme se vůbec neztratili. Ba co více, naši atleti bojovali velmi úctihodně a rozhodně jsme druhé housle nehráli. 

Zanechali jsme za sebou družstva jako  je VSK Univerzita Brno, AK Olymp Brno, Hodonín, ... . Příprava před začátkem školního roku slavila úspěch, neboť  jsme dosáhli i na několik individuálních umístění:
Naprosto jsme deklasovali soupeře v hodu míčkem, kde (z třicítky atletů) David Hráček a Dušan Lát  obsadili 1. a 2. místo (hody k 50 metrům byly ozdobou  soutežě a soupeři jen obdivně hleděli na úspěšné pokusy této atraktivní disciplíny). Bodově v hodu výrazně přispěla i Lucka Kniesová, která připsala další body na 300m (hod za 35 m by i na EKAGU znamenal solidní umístění). Podobně byla úspěšná i Ema Králová (2. místo v dálce za 4m a další body na 60m). Ve skocích se rovněž činil Dušan Lát se svými kolegy. Velmi dobře si vedl Tomáš Augustýn na 300m  a Bruno Klimeš v míčku  i na 300m. Klárka Vahalová předváděla solidní výkon v dálce, stejně tak i ve štafetě. Družstvo bylo doplněno ještě benjamínky (Rozálií Šujanovou, Elen Weinhöferovou, Becky Žákovou a Aničkou Valáškovou). Navzdory avizované absenci družstvo dosáhlo velmi kvalitního umístění a raději nedomýšlet  - kolik bodů bychom nasbírali v plné palbě. Velký dík zaslouží nejen atleti, ale především rodiče, kteří si našli skulinku ve svém osobním volnu a zajistili nejen dopravu, ale i perfektní diváckou kulisu.
foto z akce na: