Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství Jižní Moravy a Mistrovtsví Brna

20. 5. 2013

acsc_0028.jpg15. 5. se konalo Mistrovství Brna a zároveň nominační závod na Letní olympiádu dětí a mládeže. Úvodní diciplína, 60m překážek, se stala jednoznačně naší záležitostí. Dominik Zouhar – 1. místo a Max Beránek již celou trať tříkrokovým rytmem - 3. příčkou (oba v osobním rekordu). Dominik tedy potvrdil roli favorita směrem k LODM a Max naznačil, že na nedělním MJM by to mohlo na této trati zacinkat. Dále ve výšce přidal Dominik 3. místo výkonem 143cm.


19. 5. hostila Břeclav Mistrovství JM, a to jak pro soutěž družstev, tak i pro soutěž jednotlivců a navíc se jednalo o poslední možnost vstoupit do reprezentace v rámci LODM.

Stříbrnou příčku ve skoku vysokém obsadil Dominik Zouhar. Nasledně 60m překážek opět patřilo naši vícebojařům – Dominik 1. místo a Max 3. Aby toho nebylo málo, Max vyhrál svůj rozběh na 300m a celkově obsadil další bronzovou příčku a přidal 5. místo v kouli. Dominik rovněž vyhrál rozběh, tentokrát však na poloviční trať – 150m a celkově obsadil 4. místo. Oba chlapci trošku doplatili na nasazení do pomalejších rozběhů, ale i přesto z Břeclavi odjíždí s perfektním umístěním, které jasně dokumentuje naši kvalitní přípravu. Dominik navíc úspěšně dokončil svou cestu k nominaci na LODM.

Zcela určitě stojí za vyzdvižení výkon Martina Szabó, který dost výrazně mezi staršími žáky posunul svou hranici osobního rekordu na 800m časem 2:34.

Blahopřejeme k dosaženým výkonům