Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žákyně ve Vyškově potvrdily naši vícebojařskou tradici

25. 6. 2014

 24. 6. se ve Vyškově konaly víceboje. Naše barvy a klubový znak znázorňující vícebojařskou všestranost hájila dvojice Anna Kalincová a Nikol Procházková. Hned v úvodní disciplíně pětiboje - 60m překážek, se naše  svěřenkyně představily ve velmi dobrém světle. Anna dokonce s osobním rekordem. Míček nepatří mezi nejoblíbenější disciplíny obou atletek, ale i zde obstály se ctí. Následujících 60m zaběhly obě závodnice v protivětru svůj standardní výkon. Předposlední disciplína, skok daleký, se vyvíjela slibně a hrála do karet především Aničce Kalincové. Nikol předváděla solidní skoky, bohužel s malými přešlapy. Následovala poslední obávaná část pětiboje 800m. Před startem jsme se domluvili, že Anička se pokusí atakovat čas 2:40s a Nikol 2:51s. Pak následoval úžasný závod, který jen dokumentoval připravenost našich děvčat, kdy si Anička hlídala druhou pozici a zaběhla svůj osobní rekord na 800m časem 2:40,84. Mile překvapující bylo počínání Nikol Procházkové, která od počátku převzala iniciativu, držela se kolem 3. místa a tuto pozici i v závěru uhájila (i přes útok domácí Adély Jelínkové). Navíc v dalším osobáčku 2:50,04.

 

cskc_0575.jpg

Odměnou za dřinu v této nejkomplexnější a nejnáročnější atletické disciplíně je krásné celkové umístění, kdy Nikol obsadila 8. pozici a závodně zkušenější Anna získala perfektní 2. místo.

Závěrem - perfektní a poctivý přístup u obou děvčat ozdobený kvalitním umístěním a okořeněný osobáky. Škoda absence ještě zkušenější mladší žákyně Míši Staňkové, která by rovněž patřila k favoritkám soutěže.

WVW

PS: Fotografie z této akce jsou na: http://akbd.rajce.idnes.cz/Petiboj_Vyskov_2014/