Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mráz a náledí na Okrouhlé prověřil všechny přítomné

4. 12. 2016

 Ačkoliv to ještě na začátku týdne vypadalo, že na Okrouhlé bude souvislá vrstva sněhu, tak v sobotu bylo vše jinak. Do pátečního rána řádně zapršelo a do soboty pěkně zamrzlo. Tratě byly pokryté pěknou ledovkou a závodníci všech věkových kategorií si museli dávat velký pozor na případné pády.

Našim svěřencům se jeden pád bohužel nevyhnul a tak Bruno Klimeš v kategorii mladší přípravky doběhl pouze na druhém místě. I když „pouze“ je ve velké konkurenci až moc přísné. Byl to bojovný výkon a Bruno se do toho pořádně zakousl.

V kategorii mladších přípravek dívek se na start postavila Ema Králová a Barča Kroupová. Mám podezření, že Emě padaly kalhoty a tak měla kromě starostí s během i další starost navíc. Nakonec vybojovala 5. místo a Barča se umístila na 7. místě.

Ve starších přípravkách náš bohužel reprezentoval pouze Dušan Lát, který asi neměl úplně svůj den a doběhl na 15. místě.

Do mladších žáků se, pro letošní ročník Mikulášského běhu, posunul už i Kryštof Kroupa a tak dělal důstojnou společnost Adamovi Nečasovi. Čtvrteční trénink navíc je znát a tak Kryštof doběhl těsně za Adamem na 8. místě, tím pádem byl Adam sedmý.

V mladších žákyních jsme také měli pouze jednoho zástupce a to Elišku Širokou. Ta si od začátku hlídala své soupeřky a při seběhu byla celkem vpředu. Do kopce už to bylo podstatně těžší a Eliška se svou vysokou postavou moc výhod neměla. Nakonec vyválčila 8. místo, ale mezi běžci z okresu Blansko byla jednoznačně nejlepší.

To nejlepší nakonec připravil náš dospělák Standa Široký. Na brutální trati v délce 8.300 metrů se svých soupeřů nezalekl a držel se na špici. Závěrečný výběh ho stál hodně sil, i přesto skončil celkově na 11. místě a mezi okresními běžci ho zdolal pouze Vojta Grün. Ani tato porážka ho však nemůže připravit o celkové prvenství bodování OBL v kategorii mužů. Gratulujeme.

 

Byť účast na Okrouhlé byla celkem solidní, tak některá jména jsme ve výsledkových listinách již dlouho neviděli. Příští závod BBP je již v sobotu 10. 12. 2016 a do konce roku jistě bude spousta příležitostí, kdy se zúčastnit.

WVW