Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na KLAPu to všechno klaplo - přípravka na bedně!!!

14. 9. 2023

KLAP je soutěží družstev přípravek, která se skládá ze dvou oblastních kol (Krajská Liga Atletických Přípravek). Ti nejlepší z jednotlivých oblastních kol, pak postoupí do krajského finále. Stejně, jako v historicky prvním ročníku KLAPu, se nám i letos podařilo postoupit do finále, které se tradičně konalo ve Slavkově u Brna.

Naše málo početné, družstvo po celou soutěže drželo při sobě a trpělivě sbíralo bodík za bodíkem. Každý se podílel na bodovém zisku, na podpoře ostatních a každý „táhl za jeden provaz“.  Průběžný bodový zisk dával optimistickou naději a před závěrečnou disciplínou – štafetami - to vypadalo, že by to mohlo KLAPnout.

Povedlo se, obě perfektně seběhané štafety dokonce vyhrály svůj rozběh. Štafeta z prvního rozběhu byla s velkým náskokem celkově 1. a zajistila plný bodový zisk. Další body do kasičky AK Blansko Dvorská zajistila štafeta B, která vyhrála druhý rozběh a celkově obsadila 5. místo. Pak už zbývalo jen čekat na celkové výsledky. V momentě, když zaznělo, že AK Blansko Dvorská je třetí, propukla nefalšovaná a plně zasloužená radost. Kapitánka Družstva – Vendula Kašparová si stejně jako ostatní mohla s radostí potěžkat pohár za třetí místo!!!

Protože se jedná o kolektivní výkon, nebudeme tentokrát vyzdvihovat nikoho – všichni jste byli perfektní a poctiví. Poděkování patří všem – atletům, trenérům a rodičům za perfektní spolupráci. Jedno zvláštní díky bych směřoval ke kolegovi Vrtílkovi, který byl vedoucím družstva přípravek.

Celkové výsledky:

1. Atletika Slavkov u Brna 164

2. Orel Vyškov 90

3. AK Blansko Dvorská 87 

4. Moravská Slavia Brno 72

5. AK Kuřim 69

 

6. AHA Vyškov 61

7. TJ Kordárna Velká nad Veličkou 51

8. AK Ludvíka Blansko 48

9. AK Vnorovy 38

10. Elite Sport Boskovice 31

 

Foto na: https://www.rajce.idnes.cz/akbd/album/9-9-2023-finale-klap-slavkov

 

Za kolektiv trenérů,

 Martin Weinhöfer