Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostrov - "modrá je dobrá", Vyškov - OR a postup na MMaS

31. 5. 2016

Neděle 29. 5. byla pěkně nabitá sportem. Zatímco v Ostrově začínal další díl OBL, tak ve Vyškově doslova finišovali atleti na 200m překážek, v rámci 3. (finálového kola) staršího žactva.
Hezky po pořádku:
Ve Vyškově se velmi dobře představily starší žákyně. Anna Kalincová i Michaela Staňková předvedly OR v úvodu na 100m překážek a stejně tak další osobák zaznamenala na 200m překážek Anna, kde dokonce zaběhla čas 32,85s, kterým vyhrála svůj rozběh a celkově získala 2.místo (k prvnímu to nebylo daleko) a  navíc zajistila další cenné body. Tento čas jistě není konečnou a v případě dalšího běžeckého zlepšení se jistě dostane i pod 32s. Obě zmíněné ještě odvedly solidní výkon ve výšce. Hanka v poslední době zaznamenala na tréninku značné zlepšení v dálkařském sektoru a ve vrzích. Obojí dnes prodala ve Vyškově a dokonce ve velkém stylu - co pokus v dálce, to osobák. Hned prvním skokem (480cm) si ho vylepšila o 45cm! Čímž udělala jistě nejenom radost sobě, ale i nám, další zlepšení potvrdila ještě ve vrhařském sektoru.

V Ostrově to byla radost pohledět. Modré dresy našich atletů zaplnily téměř ve všech kategoriích areál závodu, stejně tak se modralo i čelo běžeckého závodu a tedy i stupně vítězů. V některých kategoriích jsme dokonce obsadili kompletní bednu:
1. Lucka Kniesová, 2. Lucka Zourková a 3. Emma Králová, v této kategorii ještě 5. místo obsadila Bára Kroupová a kousek za ní mladičká Anička Valášková (a že jim ta modrá sluší).
Podobně úspěšní byli hoši - 1. Martin Grünwald, 2. Bruno Klimeš a 3. Hynek Škvařil. 
Eliška Široká dnes stříbro a Stela Škvařilová bronz. Další stříbro zajistil Kryštof Kroupa, který stále galantně dává na startu přednost ostatním :-) a pak je postupně dobíhá. Stejně zdvořile si na startu počíná Matyáš Dankovský - dnes 3. místem. 
Víťa Grünwald dnes ukázal, že ma rychlé nožky a rozkmital je pro 3.misto mezi nejmenšími a stejně dobře si vedla i děvčátka - Julča Skotáková a Adélka Weinhöferová zaběhly svůj nejpovedenější závod ve své "běžecké kariéře" a Elča W. okusila, jaké je to stát na bedně, když přebírala zlato v kategorii Mlíčňáků:-)

image.jpg

Stejně se to "modralo" i mezi muži, kteří po sobotních závodech měli v nohách náročných 3000m překážek, 1500m a Staňa si maximalisticky přidal ještě hladkou čtvrtku. O to příjemnější bylo jejich dnešní druhé místo pro Stanislava Širokého a třetí místo pro Tomáše Večeřu. 
Děkujeme za tuto krásnou tečku za dnešním velmi úspěšným dnem a to jak v dráhové atletice, tak v krosových závodech. Všem gratulujeme, byli jste perfektní.

Na tréninku děláte značné zlepšení především v dálce a v hodech,.. - tak to teď ukažte :-)
WVW

PS: Foto ze závodů je na:

http://akbd.rajce.idnes.cz/Ostrov_OBL_2016%2CVyskov_3._st.zactvo/