Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perfektní představení v KBL

6. 3. 2019

Prodlevu v závodní termínovce vyplnil běžecký závod v Kuřimi. Na startu se sešli běžci jak z místního atletického klubu, tak především z brněnského a vyškovského regionu. Navíc je tento závod součástí i KBL a zřejmě i tradičním závodem Orlů, tedy o početná startovní pole nebyla nouze.

Je velmi potěšující, že apely o hojnější závodní účast byly vyslyšeny a počet našich atletů i jejich výsledky byly velmi potěšující:

Ve starším žactvu nenašel přemožitele Adam Nečas s Kryštofem Kroupou (1. a 2. místo). Rovněž Eliška Široká se postupně propracovala na 2. příčku.

Mezi mladšími žáky bral 3. místo Dušan Lát, 5. Martin Grünwald a 9. Tomáš Augustýn (všichni teprve r. nar. 07).

V přípravce Ema Králová, ač nepreferuje delší tratě získala 2. místo.. její mladší kolegyně - Rozárka Šujanová obsadila 7. příčku (na tréninku teď dělá značné pokroky) a  Kája Malá ve stejné kategorii obsadila 10. místo. Ve stejné kategorii v případě chlapců předvedla dvojice Hynek Škvařil a Bruno Klimeš perfektní nasazení, když Hynek obsadil 2. místo a Bruno těsně 4. místo.

V kategorii ještě nižší se opět ve velmi dobrém světle představila Becky Žáková (velmi těsné 5. místo) i Lada Babíčková 7. místem. Smůlu na startu měla Elen Weinhöferová, která po startu teprve vyslíkala svou bundu. Podobný osud zastihl i Víťu Grünwalda, kdy startér kvapem dal pokyn k běhu a již bylo pozdě na jakýkoli pokus o běh. V téže kategorii si velmi dobře vedl bejamínek Richard Kacetl, který do posledního okruhu nabíhal na prvním místě, bohužel pád jej odsunul až na 11. místo.

Svou závodní premiéru má za sebou Martinka Sedláčková, která 5. místem zaostala těsně za Adélou Weinhöferovou. 

Naprosto perfektním kouskem vše dovršil Stanislav Široký, který v celkovém pořadí doběhl v perfektním čase na 2. místě.

Mimo náš region se ve Zlíně ještě představila Terka Sedláčková v dalším bežeckém podniku.

Ve středu se naše síly rozdělí, kdy část bude mít trénink a několik atletů bude bojovat s časem ve Vyškově - držíme palce.

Blahopřejeme k perfektní účastí a kvalitním výkonům,

WVWS

PS: foto dodáme